Ga direct naar inhoud

Gek idee: we beginnen langzaam aan de laatste theaterweken van '23

Nu de dagen lengen komt heel langzaam het einde van ons theaterseizoen '22/'23 in zicht. Gelukkig staan er nog prachtige films en voorstellingen op het programma!
FILMKIJKCLUB
ZO 23 APR / 11 U / GOMORRA
Deze Italiaanse klassieker is van regisseur Matteo Garrone. Een semidocumentaire misdaadfilm over de Camorra, de Napolitaanse tak van de maffia, die zich behalve met moord, drugshandel en afpersing ook bezig houdt met het illegaal storten van chemisch afval en kledingfabricage in sweatshops. Twee aspirant maffiosi dromen van een leven vol glamour, geld en vrouwen, maar dat valt tegen. Het leven van de meeste criminelen blijkt treurig en troosteloos. 

Kaarten koop je hier en na afloop van de film kun je met Marcel zelf napraten over de film.
Marcel Lenssen legt uit waarom je deze film moet zien!
Gomorra | filmkijkclub | Marcel Lenssen | filmhuis | Corrosia
THEATER
DI 25 APR / 20 U / TONEELSCHUUR PRODUCTIES & JESSIE L'HERMINEZ – DIEVEN
Deze tragikomische voorstelling van Toneelschuur Producties is overladen met sterren!
Het Parool schrijft: “In Dieven van de Duitse toneelschrijver Dea Loher beweegt een groep dolende individuen aan de rand van de samenleving. Dolgraag willen ze zich verbinden met ‘de ander’. De pogingen hiertoe zijn bij vlagen succesvol, al gaat er geregeld een boel fout”.
Dieven is zo’n voorstelling die ons naar onszelf laat kijken want hebben we niet allemaal af en toe moeite met het leven? Daarom zijn alle scènes herkenbaar, soms pijnlijk en vaak ook lachwekkend. Koop hier je kaarten
Dieven | Toneelschuur producties | theater | corrosia
FILM
VR 28 APR / 11 & 20 U / PINK MOON
Wat doe je wanneer iemand van wie je houdt, je vertelt dat hij niet meer wil leven? Dan volgt de snelcursus ‘verplicht loslaten’. Of kun je iemand verplichten om verder te blijven leven voor jou?
De Volkskrant schreef over deze Nederlands film: “Pink Moon is een fascinerende zoektocht naar de ultieme vorm van empathie. In het speelfilmdebuut van de veelzijdige Floor van der Meulen stuurt ze het drama met vaste hand naar het onvermijdelijke slotakkoord.” en gaf ★★★★☆. Met prachtige rollen voor onder andere: Julia Akkermans, Johan Leysen en Anniek Pheifer.
Kaarten voor de ochtend film koop je hier 
Kaarten voor de avond film koop je hier
Pink Moon | Nederlandse film | filmhuis | Corrosia
THEATER & POËZIE
ZA 29 APR / 20 U & ZO 30 APR / 15 U / DE POEZIEBOYS – YY
Poezieboys Jos en Joep maakten furore met verschillende voorstellingen op theaterfestival de Parade. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar op.
Waarom poëzie in een theater? Is dat wel de juiste plek zul je je afvragen. De Poezieboys denken van wel. Ze raakten geïnspireerd door een avond in 1966 toen Simon Vinkenoog een handvol dichters bijeenbracht in theatertempel Carré. Onder het genot van een halve kip en een joint traden op: Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf. Carré was stijf uitverkocht!
In Yy vieren De Poezieboys het leven en werk van dichter en cultheld Daniil Charms en zijn absurdistische kunstgroep de Oeberioe. Zelf noemen ze het “een bacchanaal aan gedichten, redevoeringen, [.....] mogelijkheden, gehoest, voorspellingen, een hinderlaag van genieën, lachen, huilen en politiek.” Hun ultieme doel: een uitverkochte, dampende en joelende zaal voor de poëzie! Net als Carré in 1966.
Op zaterdag 29 april zal dichter en schrijver Yentl van Stokkum, die eerder op festivals zoals Lowlands, Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en Oerol optrad, een kort voorprogramma verzorgen. Van 19.30-19.45 u draagt ze voor uit eigen werk in het Café. Extra reden om te komen!
Kaarten voor 29 april koop je hier
Kaarten voor 30 april koop je hier
Poezie boys
ALVAST NOTEREN!
ZO 7 MEI / 15 U / CHEF KANIN – LAAT ZICH NIET KISTEN & DI 9 MEI / 20 U / IK ZOU LIEVER ANGEL HETEN
De laatste jeugdvoorstelling van theaterseizoen 22/23 wordt gespeeld door De zAAk A. Op zondag 7 mei kun je met de (klein)kinderen, leenkinderen en/of bonuskinderen naar Chef Kanin - Laat zich niet kisten. Een filosofische voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar over of je de baas bent over je eigen gedachten en wat er gebeurt als dat niet goed lukt. Hier lees je alles over deze voorstelling. 
En op dinsdag 9 mei speelt Lotte Dunselman de voorstelling Ik zou liever Angel heten in Corrosia Theater, Expo & Film. De voorstelling is overladen met sterren en lovende recensies. Je leest ze hier.
ik zou liever Angel heten
MORGEN NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 21 APR / 11 & 20 U / CONCERNED CITIZEN
Scherp en eigentijds drama over een vriendenstel en hun liberale levenshouding. Wat gebeurt er als ze worden geconfronteerd met hun eigen vooroordelen?
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier of vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa.
KIJK DE TRAILER
Concerned citizen

Deel dit artikel