Ga direct naar inhoud

Fin de Saison 2019

Met een ode aan de sukkel sluit Corrosia het theaterseizoen af. Drek is een heerlijke, surrealistische 'nachtmerrie' van een voorstelling. Deze voorstelling van Maja Westerveld in samenwerking met Abattoir Fermé is zeer positief ontvangen door Nederlandse en Vlaamse pers.

Gelukkig hebben we de komende maanden veel films en beeldende kunst voor je in petto. Met de komende weken twee films waarin het gezin op verschillende manieren centraal staat. Morgen het ontroerende Shoplifters, over overleven in Tokyo zonder sociaal vangnet. Volgende week vertonen we Wildlife dat in de eerste scènes een film vol puur Amerikaans geluk lijkt te worden. Daarin komen barsten als de heer des huizes (gespeeld door een voortreffelijke Jake Gyllenhaal) vertrekt om te helpen blussen bij een grote bosbrand.

Tot ziens bij Corrosia!

Almeerders gefotografeerd door Jan Hoek
Expo voor 1 Week & Gothics in Nigeria

Mis het niet!

In opdracht van The New York Times fotografeerden Jan Hoek en Stephen Tayo gothics in de metropool Lagos. Deze fotoserie is nog t/m zaterdag te zien in de succesvolle expo Gothics in Nigeria.

Afgelopen zaterdag lieten voorbijgangers zich vereeuwigen door Jan Hoek tijdens Expo voor 1 Dag. Het resultaat hiervan is tijdens de laatste week van Gothics in Nigeria 24 uur per dag te zien in de openbare ruimte rondom Corrosia. 

Expo voor 1 Dag Jan Hoek -2
VR 24 MEI / 11 & 20 U / FILM
Shoplifters (12+)

Winnaar filmfestival Cannes 2018

In deze parel van Hirokazu Koreeda – hartverscheurend en hartverwarmend – krijgen we een minder populair beeld van Tokyo voorgeschoteld. Een familie van kleine criminelen, aan de rand van de samenleving, kidnapt een jong meisje om haar te redden van verwaarlozing door haar echte ouders. Gaandeweg echter blijkt dat de onderlinge banden anders liggen dan gesuggereerd.

Shoplifters
DI 28 MEI / 20.30 U / THEATER
Abattoir Fermé / Maja Westerveld - Drek

In de Drek sluiten we het seizoen af

Drek is een spitse, surrealistische en ontsporende monoloog van een van de nieuwe makers van het Vlaamse gezelschap Abattoir Fermé, Maja Westerveld. Een ode aan de sukkel, de zonderling, de doodnormale en de uiterst gemiddelde medemens.

Abattoir Fermé/Maja Westerveld - Drek
VR 31 MEI / 11 & 20 U / FILM
Wildlife (9+)

Een misleidende idylle?

Een Amerikaans stadje, 1960. Wanneer Jerry zijn baan verliest, meldt hij zich om bij de Canadese grens te helpen een grote bosbrand te bestrijden. Zijn zoon, de gevoelige 14-jarige Joe, moet nu de rol van ‘de man in huis’ op zich nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint.

Wildlife
ZO 2 JUNI / 15 U / THEATER / COPRODUCTIE
Theaterschool Almere: Amjad

Gebaseerd op verhalen van kinderen die op de vlucht waren

Wat als je van de één op andere dag alles moet achterlaten, op zoek naar een nieuwe plek waar je erbij mag horen. Amjad is gebaseerd op verhalen van kinderen die op de vlucht voor de oorlog naar Nederland zijn gekomen. Het script is van Nick Teunissen, die eerder in Corrosia de succesvoorstelling Enkeltje Hollandija speelde, over het vluchtelingverhaal van zijn partner.

Theaterschool Almere - Amjad
ZA 1 & ZO 2 JUNI
BIJ DE BUREN: LAND ART WEEKEND

Leer de typische Flevolandse kunstvorm kennen!

Met de rubriek Bij de Buren tipt Corrosia een kunstzinnig evenement, in Almere of daarbuiten.

Het open huis voor de landschapskunst, zo valt het Land Art Weekend te omschrijven. Maak kennis met deze herkenbare en unieke kunstvorm. Laat u gidsen. Met o.a. kinderactiviteiten, korte films, silent disco, stilteperformance en een lezing.

Bij de Buren: Land Art Flevoland

Deel dit artikel