Ga direct naar inhoud

Filmzomer bij Corrosia! En nog veel meer...

De zomer komt eraan en dat betekent dat toneelgroepen een welverdiende pauze nemen na een bewogen jaar. Wat het absoluut niet betekent is dat Corrosia stil komt te liggen. In tegendeel: wij zijn de hele zomer open en verwelkomen je graag bij de allermooiste films. Met ons zomerse filmprogramma nemen we je mee op reis: romantische favorieten, verre avonturen en verhalen uit het echte leven op DOCU Donderdag: allemaal gewoon in je stoel in Almere-Haven. Natuurlijk staan we ook aan de bar voor je klaar en kun je een kijkje nemen op de expositie van De Kwekerij, die steeds weer anders is en een unieke blik biedt op werk van tien up-and-coming kunstenaars.

Ben jij erbij deze filmzomer? Ben je er vaak bij? Dan is onze filmpas iets voor jou! Met deze pas kun je naar al onze zomerfilms voor een totaalbedrag van 25 euro. Onbeperkt vermaak, onbeperkt stof tot nadenken en onbeperkt ontroering dus. Meer informatie vind je hier. We zien je graag in de zaal!

EXPO/De Kwekerij
Nu te zien

Onze expositieruimte kleurt groen voor een gloednieuwe EXPO! Corrosia transformeert tijdens Floriade 2022 tot een heus indoor tuincentrum, maar dan net even anders. Atelier AM, een nieuwe Almeerse kunstenaarsresidency, strijkt namelijk neer in De Kwekerij. Samen bieden we zo plaats aan tien vernieuwende internationale beeldend kunstenaars. Opkomend talent krijgt hier de kans om te werken met de stad Almere en/of de Floriade als uitgangspunt.

De EXPO duurt vijf maanden en biedt altijd een blik op het maakproces. Geen moment is dus hetzelfde! Kom een blik werpen en blijf dat doen, want hier gebeurt echt iets bijzonders

kwekerij
ZA 18 jun / 20:30u / Theater
Mugmetdegoudentand / Margreet heeft de groep verlaten

Lies Visschedijk (o.a. bekend uit bioscoopfilms Soof en Alles is Liefde) schittert in Corrosia! Margreet heeft de groep verlaten is een grappig, pijnlijk en herkenbaar stuk, geschreven door Joan Nederlof en Aaf Brandt Corstius. Sociale conventies komen aan bod en worden hier keihard doorbroken, want wees eerlijk: we zouden toch allemaal weleens onaangekondigd uit een whatsapp-groep willen stappen?

Op zaterdag 18 juni duiken we in het leven van een groepje buren in een rustig straatje, gezellig samen in een appgroep. Gezellig, totdat buurvrouw Margreet opeens uit de groep stapt. Dit is het startschot van een periode vol verwarring en conflict. Want een groep verlaten, mág dat zomaar?

Visschedijk schittert in de hoofdrol, naast een eveneens hilarische Dick van den Toorn. Wees er op tijd bij, want de tickets gaan heel hard.

Margreet
WO 29 jun / 20:30u / theater DO 30 jun / 20:30u / theater
Volksoperahuis / Dobru & ik

Na het grote success van Chicken HaalHaal – Het Bruiloftsmaal zijn wij heel blij om het muzikale theater van het Volksoperahuis opnieuw te kunnen verwelkomen. Twee avonden zelfs! In Dobru & ik gaan acteur Kenneth Herdigein en de jonge spoken word artiest Guillano Herdigein, vanuit het perspectief van twee generaties, op zoek naar de mens achter het iconische gedicht Wan Bon van schrijver/dichter/activist Dobru.

Wan Bon is een iconisch gedicht dat het hart van Suriname raakt. Een gedicht dat de verschillen in het land benoemt maar ook nader tot elkaar brengt, evenals de mensen. Vele Surinamers kennen het werk uit hun hoofd en ook bij veel Nederlanders klinken de woorden ‘…someni wiwiri, someni kriki, someni prakseri, someni fasi fu anbegi, someni skin, someni tongo… wan pipel’ bekend.

Dobru wist via zijn poëzie zijn revolutionaire idealen en de strijd voor de Surinaamse onafhankelijkheid naar een breed publiek te vertalen. Op woensdagavond 29 en donderdagavond 30 juni stap je in zijn wereld middels historisch materiaal, persoonlijke ervaringen, oude en nieuwe teksten en de volkse accordeon versus hedendaagse rap. Historisch en urgent tegelijk, bestel nu je tickets!

Dobru & ik
En verder...
  • Gluren bij de buren! Op vrijdag 24 juni speelt celliste en componiste Jo Quail bij onze buren, Goede Rede. Quail overschrijdt openlijk de grenzen van verschillende muziekgenres. Ze heeft fans die uiteraard van hedendaagse klassieke muziek houden, maar ook bij liefhebbers van post rock, metal en elektronica wordt ze enthousiast onthaald. 
  • Morgen is vrijdag filmdag met de indrukwekkende vader/zoonfilm End of Sentence. Om 11:00u als Broodje Film en om 20:00u inclusief een drankje.
  • Romantiek in de zaal bij Love, Weddings and Other Disasters met Diane Keaton en Jeremy Irons. Op vrijdag 17 juni te zien!
  • Jeugdfilm op zondag 19 juni: Geheim Agent Marnie.
  • We zeggen het gewoon nog een keer: voor 25 euro kun je de hele zomer lang bij ons naar de film! Bestel je filmpas hier.