Ga direct naar inhoud

Films en voorstellingen komende 2 weken!

Films en voorstellingen de komende weken
Veel films de komende weken! Van Nederlandse en Italiaanse makelij. En op één na super actueel. Dat komt omdat we onze filmserver in gebruik hebben genomen en nu films kunnen laten zien die ook in een filmhuis te zien zijn. Elke vrijdag dus FilmVrijdag. Vanaf februari vervalt het ‘Broodje Film’ kaartje. Dan zijn alleen nog ‘gewone’ filmkaartjes te koop. Maar je kunt natuurlijk wel op vrijdag na de film van 11 uur een heerlijk broodje bestellen in ons café. Daar veranderd gelukkig helemaal niets aan.
FILM
VR 3 FEB 11 & 20 U / PIECE OF MY HEART
Deze Nederlands/Belgische film speelt zich af in het Amsterdam van de jaren 70. Twee getalenteerde danseressen proberen zich staande te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld. Geen gemakkelijke opgave. In deze prachtige film over uitzonderlijk talent en ultieme vriendschap zijn mooie rollen weggelegd voor Peter Paul Muller, Elaine Meijerink, Roos Englebert, Gijs Blom, Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat, Tina de Bruin, Daniël Boissevain, Yannick Jozefzoon en Katelijne Damen.
Kaarten koop je hier 
Piece of my Heart
JEUGD
ZO 5 FEB 15 U / MAX TAK – WAT VREET ER AAN DONNIE DRUIF (8+)
We ontvangen elk jaar jeugdmuziektheater gezelschap Max Tak wel één of twee keer in ons theater. Omdat er niets leukers is dan op je vrije middag met je (klein) kinderen naar een mooie muziektheatervoorstelling te gaan. Op zondag 5 februari speelt het gezelschap de try out van Wat vreet er aan Donnie Druif. Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film What’s eating Gilbert Grape met Leonardo DiCaprio en Johnny Depp als de twee broers. Voor iedereen vanaf 8 jaar.
Meer info en kaartjes hier
donnie druif
FILM
VR 10 FEB 11 & 20 U / NARCOSIS
Nog een Nederlandse film op FilmVrijdag. Narcosis is de Nederlandse Oscarinzending in de categorie International Feature Film en gaat over de ontwrichting van een hecht gezin na een dramatische gebeurtenis. De vader van een gezin komt na een professionele duik niet meer boven. Er is dus geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Het achtergebleven gezin gaat gebukt onder dit ongrijpbare verlies. Met prachtige rollen voor: Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema en Lola van Zoggel.
Meer info en kaartjes.  
Narcosis
THEATER
WO 15 FEB 20 U / TG STAN & MAATSCHAPPIJ DISCORDIA – EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND
Geen twee uitvoeringen van het stuk Eg er vinden, ik ben de wind zijn hetzelfde. Dat komt omdat Damiaan De Schrijver van Tg Stan en Matthias de Koning van Maatschappij Discordia elke voorstelling improviserend spelen. En dat doen ze subliem: "Twee acteurs bevinden zich in een roeiboot op zee. Acteurs Matthias de Koning en Damiaan De Schrijver raken op vrolijke dan weer wanhopige wijze verstrikt in existentiële filosofieën. Superieur spel in nagenoeg abstracte tekst..." NRC, 3 juli 2019
De dialoog die de twee acteurs opvoeren is geschreven door de Noorse toneelauteur Jon Fosse in 1977. Maak je op voor een hele bijzondere theateravond! Meer info en kaarten hier.
tg stan
FILM
VR 17 FEB 11 & 20 U / LA DEA FORTUNA
En zo staan er in één weekend twee Italiaanse films op het programma. Op FilmVrijdag La Dea Fortuna uit 2019 waarin Alessandro en Arturo op het punt staan na 15 jaar hun relatie te stoppen. Ze krijgen echter tijdelijk de zorg en verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin. Dat zet hun leven compleet op z’n kop.
Meer info en kaartjes hier
La fortuna
THEATER
ZA 18 FEB 20 U / DE WARME WINKEL – VINCENT RIETVELD GAAT VOOR DE LOUIS D’OR
Het Amsterdamse gezelschap De Warme Winkel heeft een reeks voorstellingen gemaakt over de mogelijke oplossingen voor de overbevolking. Theater moet volgens De Warme Winkel niet alleen een spiegel voorhouden, het kan ook voor oplossingen zorgen.
Dus hoe kun je je als individu verhouden tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or wordt 'excelleren' als antwoord onderzocht. Rietveld zette in 2019 alles op alles om de toneelprijs in de wacht te slepen. Veel lof viel hem ten deel en de voorstelling werd geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival, maar hij won de Louis d'Or niet. Dit seizoen doet hij een nieuwe poging. “De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater.” schreef de Volkskrant.
Kaarten koop je hier of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan onze kassa. 
Warme Winkel
FILM (KIJKCLUB)
ZO 19 FEB 11 U / LA DOLCE VITA
De tweede Italiaanse film dit weekend is La Dolce Vita. Dé filmklassieker die tijdens de Italiaanse FilmKijkClub door Marcel Lenssen wordt ingeleid met een vlog. Nog even teruglezen wat de FilmKijkClub ook al weer is? Je leest het hier. Daar kun je ook nog het hele abonnement op de club kopen.
Maar je kunt ook gewoon de losse FilmKijkClub films bezoeken op zondag ochtend. 
Koop je kaartje voor donderdag 16 februari, dan ontvang je op tijd de link naar de inleidende vlog. Besluit je op het laatste moment om naar de film te komen, dan staat er op onze balie een QR code klaar waarmee je de vlog (duurt ongeveer 10 minuten) nog kunt bekijken. Let op: de kaartjes voor de filmkijkclub zijn anders geprijsd dan onze filmkaartjes op FilmVrijdag. Dat heeft alles te maken met de rechten van de films die we vertonen en de inleiding die verzorgd wordt door Marcel Lenssen.
Meer info over La Dolce Vita en kaartjes vind je hier.
dolce vita
SNEAK PREVIEW
MA 27 FEB TM ZA 1 APR / VOLKSOPERAHUIS – CHICKEN HAALHAAL / HAPPY HOUR
Het Volksoperahuis komt er weer aan. Met 6 nagelnieuwe afleveringen van de buurtsoap Chicken HaalHaal. Alles over deze nieuwe serie, die op 5 maandagen wordt gespeeld in ons theatercafé en wordt afgesloten met een marathon aflevering waarbij we onze theaterzaal (weer) ombouwen tot een echt restaurant, lees je hier.
volksoperahuis
MORGEN NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 27 JAN 11 & 20 U / LIVING
Nog even lezen waar die over gaat? Klik hier. Kaarten koop je vandaag online of morgen vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa. 
living