Ga direct naar inhoud

Even bellen met...

De nieuwe luister-serie 'Even bellen met...', twee tips om met je kids cultureel verantwoord de voorjaarsvakantie door te brengen en digitale afleveringen van de Kunstkijkclub. Hoewel onze deuren gesloten zijn, zitten we niet stil. Ondertussen blijven we duimen dat we binnenkort weer open kunnen!

Even bellen met...

Nieuwe luister-serie over Enter Almere Haven

Een festival organiseren ten tijde van lockdown, hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Het is niet makkelijk, dat kunnen we je alvast vertellen.

Vanaf vandaag kun je de eerste aflevering van de nieuwe luister-serie "Even bellen met..." van het festival Enter Almere Haven beluisteren. Deze serie is in het leven geroepen om in contact te blijven met de betrokken Havenaars, die in co-creatie met Corrosia Theater, Expo & Film het Enter Almere Haven organiseren, programmeren en produceren. Gehost door Enter medewerker en toevallig eigenaar van een fantastische radio-stem, Job Kühlkamp.

Enter Even bellen met... klein
Kunstkijkclub Almere goes digital

Meer leren over kunst via ZOOM

Ook Corrosia omarmt het digitale podium. Het tweede gedeelte van onze Kunstkijkclub Almere vond online plaats.
Onder leiding van kunsthistoricus Marijke Phoa kwamen de deelnemers meer te weten over kunst, met tijdens de laatste livestream aandacht voor onze expositie TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Het was een geslaagde bezoekersclub!

Kunstkijkclub jan 2021
TEAM FRANC zeven jaar lang een succes

Schoolvoorbeeld van sociale ontmoeting en kunst

Wist jij dat het concept achter onze expositie TEAM FRANC - Graduation Show al een poosje meegaat?

Al zeven jaar lang bewijzen inwoners van Almere dat kunst voor het grote publiek niet simpel hoeft te zijn. Zij zijn de curatoren die de expositie samenstellen uit werk van kersverse kunsttalenten van verschillende Nederlandse kunstacademies. De eerste expositie die wij in 2014 organiseerden, droeg de naam Team Annemarie (naar de toenmalige burgemeester Annemarie Jorritsma).

Ondertussen is TEAM FRANC een echte Corrosia-klassieker geworden en een schoolvoorbeeld van hoe wij sociale ontmoeting en kunst met elkaar verbinden.

Nu nog even dicht maar straks hopelijk weer open!

TEAM FRANC door de jaren heen
CORROSIA TIPT: Podiumkids Thuis

Theatertip voor je kids tijdens de voorjaarsvakantie

Omdat KROOST deze voorjaarsvakantie helaas niet kan doorgaan, een digitale kijktip als pleister op de wonde. Via Podiumkids Thuis zijn diverse registraties terug te kijken van avontuurlijke familievoorstellingen, waaronder onze tip Buurman op vakantie. Onze Almeerse buren BonteHond zijn ook via PodiumKids met hun coproducties met Maas theater en dans, de voorstellingen Drie (4+) en Juffenballet (6+).

Buurman op vakantie is een hilarische roadtrip voor iedereen vanaf vier jaar oud. Theatergroep plan -d komt terug in de meivakantie tijdens KROOST met hun nieuwste productie Buurmans Keukenparade. Noteer 8 mei alvast in je agenda!

Corrosia tipt: Plan -d - Buurman op vakantie

Deel dit artikel