Ga direct naar inhoud

Er is nog heel veel moois te zien!

Het seizoen loopt bijna ten einde, maar we hebben nog een aantal prachtige voorstellingen voor u op het programma. Dus pak de agenda en maak wat avonden vrij voor de volgende voorstellingen!

THEATER
Dood Paard / Looking for Habibi

De LIEFDE! We zijn er allemaal naar op zoek! Looking for Habibi is een muzikale voorstelling over de zoektocht naar die (eeuwige) liefde... Voor het kind dat je baart, de mens met wie je leeft, de aarde waarop je woont. We worden er als vanzelf door vervuld en het lijkt onuitputtelijk. Maar is dat zo? Drie acteurs, een zangeres en een muzikant komen er in Looking for Habibi achter dat de liefde soms mooi is en soms teleurstellend, soms poëtisch en soms banaal.

“Al die mensen die na corona de weg naar het theater nog niet helemaal kunnen vinden, zouden bij Looking for Habibi moeten beginnen. Want in deze theatervoorstelling wordt ook gezocht, naar de liefde – en waar kun je beter beginnen dan bij de liefde?” aldus de recensent van Trouw. Wij zien u dus graag bij Looking for Habibi op dinsdag 31 mei op 20:30u.

Dood Paard looking for
THEATER
TG Stan – Kloppend Hert / Orphans

Het Vlaamse gezelschap TG Stan pluist in Orphans gedetailleerd uit waar de grens ligt tussen goed en kwaad. Op de avond dat een koppel hun tweede zwangerschap, en dus het leven, wil vieren, worden ze nogal lomp overvallen door een voorval waar ze niets en toch ineens alles mee te maken hebben. In levensechte dialogen wordt minutieus een moreel dilemma ontrafeld waarbij de grens tussen goed en kwaad flinterdun blijkt en de onbezonnenheid van ieders gedrag een metafoor vormt voor een gesprek over racisme, discriminatie en maatschappelijke ontwrichting.

Orphans werd gebaseerd op de gelijknamige tekst van Dennis Kelly, bekend om zijn urban ‘in yer face’ toneel. “In hun bewerking van Orphans kiest Tg. Stan voor een sobere enscenering, die weinig ruimte biedt voor psychologische diepgang. Zo worden de manipulatieve excessen van de tekst van Dennis Kelly beperkt gehouden en komen de onderliggende thema’s beter uit de verf.” Marijn Lems, Theaterkrant, 21 mei 2022.

Orphans is te zien op woensdag 1 juni om 20:30u, is Engels gesproken en wordt voorzien van Nederlandstalige boventiteling. Tickets voor deze bijzondere voorstelling bestelt u hier.

tg Stan
FILM
DOCU Donderdag / Housewitz

DOCU Donderdag start op donderdag 2 juni om 20.00 uur met Housewitz. Hierin zien we de moeder van filmmaker Oeke Hoogendijk die al tientallen jaren haar huis niet meer uit is geweest. Lous heeft een terugkerende nachtmerrie waarin ze niet meer weet hoe ze thuis moet komen, net als de dag waarop ze als Joods meisje werd gedeporteerd. Voor de documentaire Housewitz liet Lous haar dochter met camera binnenkomen. Housewitz is een prachtig intiem familieportret over de traumatisch invloed van oorlog, ook decennia later.
Kaarten voor Housewitz bestelt u hier. Benieuwd naar ons hele Filmzomer programma? Kijk dan hier.

En de HELE zomer lekker naar de film voor maar € 25? Dat kan met de nieuwe Corrosia FILM Pas. 

Housewitz
THEATER
De Gemeenschap / Naar Paramaribo

Maar liefst tweemaal te zien, op zaterdag 4 en zondag 5 juni: Naar Paramaribo.
Deze ijzersterke swingende politieke komedie, waarin tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid, is opnieuw te zien in Corrosia. Floyd, Kevin en Dwayne dromen allemaal van Suriname. Het land waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. En dus willen ze er heen! Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? Hoe zichtbaar zijn de sporen er nog van kolonialisme en slavernij? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen?
"Rob de Graaf heeft een prachtige tekst geschreven over de botsing van waarden en de verschillende invalshoeken van waaruit je Naar Paramaribo kunt bekijken. […] IJzersterk" - Theaterkrant.

Kaartjes voor zaterdag 4 juni om 20:30u koopt u hier, kaartjes voor zondag 5 juni om 13:30u koopt u hier.

Rond de voorstelling is een bijzonder randprogramma samengesteld. Alle informatie daarover vindt u op onze site.

De Gemeenschap
En verder…

- Vrijdag lekker naar de film? Benedict Cumberbatch schittert als excentrieke Britse schilder in The Electrical Life of Louis Wain. Morgen, vrijdag 27 mei, te zien! Om 11:00u als Broodje Film, om 20:00u inclusief een drankje

- Het duurt nog even maar wij kunnen nu al niet wachten: op dinsdag 7 juni speelt Frascati/Floor Houwink ten Cate de voorstelling Sea of Silence.

- BIJGEBOEKT! Publiekslievelingen Lies Visschedijk en Dick van den Toorn spelen in het komische en scherpe Margreet heeft de groep verlaten, geschreven door Aaf Brandt Corstius. Te zien op zaterdag 18 juni! 


- BIJGEBOEKT! We sluiten ons theaterseizoen af met Het Volksoperahuis! Acteur Kenneth Herdigein en de jonge spoken word artiest Guillano Herdigein spelen Dobru & ik.  Klik hier voor alle info over deze voorstelling.