Ga direct naar inhoud

Een magische nieuwe ontstaansmythe

Wat kregen we veel energie van Circus Corrosia en Rehearsing the revolution!
Circus Corrosia was een feestelijk weekend, met als highlight een op maat gemaakte jongleerroute door het gebouw van het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company.
Samen met SPACE hebben onze bezoekers Rehearsing the Revolution gespeeld. Het resultaat is een voorstelling geworden waarbij je verbeelding flink aan het werk wordt gezet. SPACE oefent de revolutie verder in andere steden. Wil je hen blijven volgen? Dat kan via hun website.

Compleet opgeladen zijn we weer aan het werk vanuit onze (t)huiskantoren. Op naar het volgende grote project, namelijk onze succesvolle expo TEAM FRANC die vanaf 21 november te zien is. Lees in deze nieuwsbrief meer over de gekozen kunstenaars!

Elk ticket telt

Momenteel is onze capaciteit beperkt en telt elke bezoeker. Annuleer dus je reservering tijdig als je niet komt. Zo kunnen wij andere bezoekers blij maken met de vrijgekomen kaarten. Mail op tijd naar reserveren@corrosia.nl en laat het ons weten!

1e filmvertoning na corona sluiting
VR 6 & 13 NOV / 20 U / FILM
Films op vrijdag

Vrijdagavond = filmavond

Met aanstaande vrijdag The Wild Goose Lake, een mooie mix van melodrama, gangsters en film noir. Deze Chinese film gaat over bendeleider Zenong Zhou (Hu), die op de vlucht is voor zowel de politie als rivaliserende gangsters.
Op 13 november tonen we de nieuwe verfilming van Jane Austens komedie Emma, over koppelkoningin Emma die het niet kan laten haar parmantige neus in andermans liefdesleven te steken.

The wild goose lake
ZA 7 NOV / 17 & 20.30 U / THEATER
Dood Paard - De meiden

Gratis online inleiding door theaterkenner Luc de Groen

Theatergezelschap Dood Paard, een van onze vaste gasten, bewerkte de bekende theatertekst De meiden van gokker, dichter, zwerver maar ook toneelschrijver Jean Genet. De zusjes Papin werken als dienstmeid voor Madame. Als Madame niet thuis is spelen ze een rollenspel waarbij de ene meid Madame speelt en de andere meid haar eigen zus. Het is een spel om eindelijk wraak te nemen, maar ook om beurtelings een keer Madame te kunnen zijn én de ultieme, perfecte meid te spelen.

Voorafgaand organiseren we, in het kader van de Theaterkijkclub Almere, een online inleiding die gratis te volgen is via onze website. Mocht je in de knel komen met je reistijd naar Corrosia, dan bieden we je ook de mogelijkheid om de inleiding op tv schermen in de foyer te volgen. De inleidingen starten om 16.00 uur en 19.30 uur.
Lees hier meer over deze pilotversie van de Theaterkijkclub Almere 2.0!

Dood Paard - De meiden
WOE 11 NOV / 20.30 U / THEATER
Ulrike Quade Company - Womb m/f/x (try-out)

Een magische nieuwe ontstaansmythe

“Womb [w-oem-] is het Engelse woord voor baarmoeder. Het woord zelf is als het geluid van het eerste teken van leven: een kloppend hartje.”
Theatermaker Ulrike Quade maakt een hypnotiserende voorstelling over de mythe van Isis, Osiris en Seth, een goddelijke Egyptische drieling. In de vele Egyptische mythes over verzengende liefde, dodelijke jaloezie en magische (weder)geboorte spelen zij de hoofdrol. Samen met audiovisueel makerscollectief The Transketeers koppelt zij deze ontstaansmythes aan onze hedendaagse opvattingen over identiteit, gender en vruchtbaarheid. Welke invloed heeft het op onze identiteit als we de verhalen van ons eigen bestaan herschrijven?

Ulrike Quade Company - Womb f/m/x
VANAF 18 NOV / 19.30 U / FILM
Filmkijkclub Almere

Crash course film

Weinig kunstvormen zijn zo aanwezig in ons leven als film. Maar wat is de kracht van een goede film? Ontdek het met de Filmkijkclub Almere! Samen met scenarioschrijver Marcel Lenssen neemt je vier meesterwerken onder de loep. Van de zweterige rechtbankklassieker 12 angry men tot het moderne coming-of-age-drama Lady Bird. We duiken in het beklemmende Crash van Paul Haggis, en onderzoeken het epische meesterwerk Dogville van Lars von Trier.

Filmkijkclub 2020 - Dogville
VANAF 21 NOV / EXPO
TEAM FRANC - Graduation Show 2020

TEAM FRANC 2020: dit zijn de kunstenaars

Ons Almeers curatorenteam heeft zijn keuze gemaakt voor TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Het resultaat: een dynamische selectie kunstwerken die de verbeelding prikkelt, stereotypes onderuithaalt en past bij Almere. Anja, Dewi, Frans, Masja en Marco kozen de afstudeerwerken van Alma Van de Burgwal, Jessica Nap, Lois Notebaart, Saulius Nuobaras, Sabine Rovers en Shreya de Souza.

Beeld: Sabine Rovers, Cowboy Kees, 2020.

TEAM FRANC 2020 - Cowboy Kees
Ally lockdown box

Steun lokale ondernemers!

Corrosia doet mee met de ALLY Lockdown Box. Hiermee steun je lokale organisaties, boeren en ondernemers, én haal je een box vol bijzondere producten in huis. Van speciaalbier, lokaal fruit en vers desembrood tot een mondkapje van Almere City FC, een theaterkaartje van ons en soep van Upzwam. Wees er snel bij want ze vliegen over de toonbank als warme broodjes.
De box is te koop via Brouwerij Stijl.

Ally lockdown box

Deel dit artikel