Ga direct naar inhoud

Hondenshows, furry fandom en inspirerende verdieping

Je bent van harte welkom op zaterdag 14 maart voor de feestelijke opening van Cracks of Deviancy. Kunstenaar Valentina Gal stelde een spannende solostentoonstelling samen met installaties geïnspireerd door hondenshows en het fenomeen furry fandom - haar werk tegelijk aaibaar en vervreemdend. Laat je verrassen door totale zintuiglijke ervaringen van licht, beeld, geluid en geur.
De feestelijke opening is onderdeel van Corrosia Open Huis.

Veel verdieping de komende tijd. Met begin maart een nieuwe editie van de Theaterkijkclub Almere. Leer meer over theater met vier speciaal geselecteerde voorstellingen bij KAF en Corrosia. Met voorafgaand een uitgebreide inleiding van theatermaker en bevlogen filosofiedocent Luc de Groen. Duik samen in de geschiedenis, tekst en actualiteit van theater.
Verder theatrale verkenningen van woede, taal en de relatie tussen mens en machine.

Maar eerst: muziek vanavond!

DI 25 FEB / 20.30 U / MUZIEK
Esther Apituley - Beethoven lost in silence (try-out)

Derde deel van de serie Grote Componisten

Altvioliste Esther Apituley maakt een nieuw avontuurlijk theaterconcert over Beethoven en een van zijn meest geliefde composties, De Grosse Fuge. Voor dit project werkte ze samen met doven en slechthorenden. Met gebarentolk!

Esther Apituley - Beethoven lost in silence 02
7 MAART | 17 MAART | 11 APRIL | 16 APRIL
Theaterkijkclub Almere 2020

Meld je nu aan voor de leukste theaterclub van Almere

Altijd al meer willen weten over theater? In samenwerking met KAF biedt Corrosia je de kans om met de Theaterkijkclub Almere een echte kenner te worden in een stoomcursus van vier bijeenkomsten. Inclusief theaterbezoek natuurlijk.

Theaterkijkclub 2020
DO 28 FEB / 20.30 U / THEATER
Het Zuidelijk Toneel / A Two Dogs Company - ACT: Johan Leysen speelt Beckett

Wetenschap, theater en high-tech installatie op één avond

Theatermaker Kris Verdonck neemt ons mee naar de wondere wereld van Samuel Beckett. Met name de relatie tussen mens en machine binnen het werk van Beckett motiveerde Verdonck tot het maken van ACT: Johan Leysen speelt Beckett. Naast de monoloog van Leysen is er een videolezing van hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegemover en een video-installatie die de toeschouwer onderdompelt in een apocalyptisch landschap.

HZT / Kris Verdonck - ACT
vr 28 feb & 6 MAART / 11 u & 20 u / fILM
Films op vrijdag

Joaquin Phoenix-special komende twee vrijdagen

Leer het acteerwerk van Joaquin Phoenix kennen met het hartverwarmende Don't worry he won't get far on foot (12+) en de thriller en karakterschets Joker (16+).

Film: Joker
DO 5 MAART / 20.30 U / THEATER
Bambie - Bambie 20: De woedende versie (try-out)

Vrolijkmakend en bevrijdend theater over oerkracht van woede

Het conflict begint al bij je geboorte, het is de bedoeling dat we ons netjes tot alles en iedereen verhouden. Daar kan je goed kwaad van worden. Maar tegenwoordig is woede ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’, aldus filosoof Peter Sloterdijk. Mimetheatergroep Bambie verdiept zich in de emotie woede en de kracht van deze emotie.

Bambie 20: De woedende versie
ZA 7 MAART / 20.30 U / THEATER
URLAND - Mu' mu' mu'

Dadaïstische ode aan het woord

‘Woorden, woorden, woorden.’ William Shakespeare
‘Mu’, mu’, mu’. Wil’yem Sheq’spir
‘Mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen.’ Heiner Müller
‘Alles is al gezegd, behalve dit.’ URLAND

Urland - mu'mu'mu

Deel dit artikel