Ga direct naar inhoud

Denk jij mee over de toekomst van Almere?

De herfst is bijna begonnen, het moment om je te verdiepen in het programma van Corrosia. Met binnenkort vrolijke slapstick voor de allerkleinsten van theatergroep MaxTak, dit weekend nieuw talent ontdekken vanuit je huiskamer tijdens de voorronde van Kunstbende en natuurlijk elke vrijdagavond een inspirerende arthouse film te zien.

Of denk jij met ons en kunstenaarscollectief SPACE mee over de toekomst van Almere met Rehearsing the revolution? Op verzoek van Corrosia heeft theatermaker Petra Ardai dit Corrosia Square project ontwikkeld. We vroegen haar een voorstelling te bedenken die inhoudelijk en qua vorm naadloos past in deze voor iedereen verwarrende corona periode.

EXTRA: Zet ook woensdag 7 oktober in je agenda. In samenwerking met het Da Bounce Urban Film Festival organiseren we een filmavond rondom de vorige week overleden acteur Chadwick Boseman (o.a. van The Black Panters). De avond komt voort uit een spontane brainwave van Mo Hersi, die ook je host is en uiteraard vertelt over het werk van Chadwick. Meer info verschijnt binnenkort online.

OOK EXTRA: Met groot plezier presenteren we op zaterdag 24 oktober een nieuwe editie van Corrosia Circus. Deze keer buiten en binnen! Houd onze website in de gaten voor het volledige programma.

Hoe ziet Almere eruit over 150 jaar?

Oefen de revolutie met ons

Kunstenaarscollectief SPACE roept Almeerders op, ook jij dus, om mee te denken over de toekomst van Almere. Met jullie input maken zij de bijzondere theatervoorstelling Rehearsing the revolution, die op dinsdag 27 oktober in première gaat in ons huis. Geef je op voor de workshopdagen op zaterdag 19 of zaterdag 26 september van 11.00 tot 19.00 uur, ontmoet mede-Almeerders en fantaseer op veilige afstand hoe Almere er over 150 jaar uit zou kunnen zien. We sluiten de dag af met een gezellig diner!

SPACE - Rehearsing the revolution
ZA 12 & ZO 13 SEP / VANAF 12 U / EVENT
Kunstbende Flevoland

Live vanuit je huiskamer

Aankomend weekend haal je de voorrondes van Kunstbende Flevoland zelf in huis via de live streamen: kunstbende.nl/flevoland-live. Support de deelnemers de hele middag via de speciale chatbox!

Tijdens de voorronde nemen jonge makers (13 t/m 18 jaar) uit heel Flevoland het tegen elkaar op en worden door een jury beoordeeld. Verwacht acts met allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, van strakke hiphopdans en geavanceerde video-installaties tot spetterende spoken word!

Kunstbende 2020 persbeeld
tot 17 okt / 12 - 17 U / EXPO
Valentina Gal - Cracks of Deviancy

Nog geen kans gehad om onze expo te bezoeken?

Op zaterdag 19 september, 3 oktober en 27 oktober leiden we je graag rond in onze expositie Cracks of Deviancy waarin Valentina Gal de wereld van diverse subculturen onderzoekt. Er zijn zes bezoekers per rondleiding welkom dus schrijf je snel in via onze website.

Valentina Gal - Cracks of Deviancy 03 detail
WO 30 SEPT / 15 U / THEATER
MaxTak - Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

Muziektheater vol doorgedraaide geluiden en mensen

Het best bewaarde geluid ter wereld gaat over broer en zus IJsbrand en Xantippe die met hun geluidslab alle geluiden verzamelen, sorteren en bewaren. Met de komst van een merkwaardige bewaker wordt de dagelijkse routine in het laboratorium verstoort. IJsbrand maakt zich zorgen over de veiligheid van de collectie en Xantippe begint te dromen van een wereld buiten het lab. Maar waar is in de chaos het best bewaarde geluid gebleven?

'MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn.' - Volkskrant

MaxTak - Het best bewaarde geluid
ELKE VRIJDAG FILMAVOND

De meest inspirerende arthouse films

Met vanavond de Oscarwinnende documentaire For Sama (16+), begin oktober het Franstalig maatschappelijk drama Les Miserables (16+) en eind november het vrolijke Mi Vida (AL) met Loes Luka.

Bekijk onze website voor het volledige filmprogramma van dit jaar!

For Sama

Deel dit artikel