Ga direct naar inhoud

De zomer staat voor de deur

De zomer staat weer voor deur en het programma van Corrosia Theater, Expo & Film sluit daar naadloos bij aan. Je kunt gaan genieten van de mooiste films in een zomers jasje in onze heerlijke koele theaterzaal. De nieuwe tentoonstelling Narratives of Nature is dinsdag t/m zaterdag tussen 12:00 en 17:00 te bezoeken en we hebben donderdag 1 juli de voorstelling van Theater Rotterdam / Davy Pieters – DO NOT LOOK BACK WITH REGRET bij ons in de theaterzaal.

Theater Rotterdam / Davy Pieters
Do not look back with regret

Op donderdag 1 juli is de beeldende voorstelling DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van regisseur Davy Pieters en Theater Rotterdam te zien. Afgelopen jaar werden we meer dan ooit geconfronteerd met onze sterfelijkheid. De kwetsbaarheid van een lichaam, maar ook van het leven zelf op aarde, werd overal zichtbaar. In DO NOT LOOK BACK WITH REGRET nodigt regisseur Davy Pieters je uit daarbij stil te staan.

DNLBWR_2021
kunstenfestival
Enter Almere Haven

Aankomend weekend is het dan eindelijk zover, het Enter Festival zal losbarsten in Almere Haven.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021 kun je genieten van theater, muziek, beeldende kunst, circus, een parade en meer. Op het programma staat o.a. Ernest van der Kwast, die een aantal passages gaat voorlezen uit zijn nieuwe boek Ilyas, een confronterende en kleurrijke roman over botsende partners, buren en culturen. En de Nederlandse volkszangeres Sophie Straat die smartlappen zingt over onderwerpen als gentrificatie en seksisme.

De kaarten zijn gratis en hier te reserveren: cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter

Ernest & Sophie_2021
Behoefte aan vakantie?
Zomerse films bij Corrosia

Deze zomer vertonen wij films die jou het ultieme zomergevoel geven. Zo draaien wij op 2 juli Babyteeth, een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Op 16 juli is Roxane te zien, een Franse feelgoodfilm over een bevlogen boer die samen met zijn favoriete hen een ode brengt aan de Franse toneelgeschiedenis en het boerenleven. Été 85 vertonen we op 23 juli en toont de bijzondere vriendschap tussen Alexis die gered wordt door David nadat hij kapseist met zijn zeilboot aan de kust van Normandië.

Babyteeth_2021
Natuur als kunst, of kunst als natuur?
Narratives of Nature

In de tentoonstelling Narratives of Nature laten zeven kunstenaars ons de natuur telkens op een andere manier zien en in verschillende vormen bekijken en beleven. De tentoonstelling is dinsdag t/m zaterdag tussen 12:00 en 17:00 te bezoeken en op zaterdag om 13:00 en 15:00 kun je aansluiten bij de rondleiding.

Met werk van Julia-Beth Harris, Joeri Borst, Sarah Carlier, Lisa Maartense, Bonno van Doorn, Michèle Matyn en Ai Hashimoto

NoN_Michele Matyn
Eten & drinken
Corrosia Café

Na het vertrek van Café Roest uit het Corrosia pand was het akelig stil, zonder horeca is het gebouw niet compleet. Sterker nog: kunnen we u niet goed ontvangen. En daarom hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en mogen wij het heugelijke nieuws met jullie delen: wij openen binnenkort ons Corrosia Cafe. Wij zijn binnenkort niet alleen de plek voor theater, exposities en film, maar ook de perfecte hangout voor een drankje en een heerlijke lunch geïnspireerd op streetfood barretjes. De exacte openingsdatum laat nog even op zich wachten, maar hou onze website en social kanalen in de gaten. We zijn druk aan het voorbereiden.

FirstFriday_Bier

Deel dit artikel