Ga direct naar inhoud

De herfst staat voor de deur

Terwijl de herfst is aangebroken en het buiten nat en koud is, hebben we deze maand weer prachtige voorstellingen, de beste optredens en de mooiste prijswinnende films op de planning staan.

BITTER SWEET DANCE - GIOIA LIVE / 28 sept
Dans tussen waan en werkelijkheid

Bitter Sweet Dance creëert sterk fysieke en licht absurde voorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen.

In Gioia Live brengt Gioia Fiorito samen met danseres Mara Hulspas een ode aan de kracht van fantasie, waarin ze terugkijkt op het verleden en droomt over de toekomst. De voorstelling borduurt voort op de minidocu Gioia (2019) van choreografe Liat Waysbort. De documentaire werd destijds genomineerd voor een Gouden Kalf.

GIOIA LIVE
MAAS TD - 155: STUK / 2 okt
mix van breakdance, fysieke komedie en live muziek

Wist je dat Stuk, volgens NRC, één van de vijf beste dansvoorstellingen is van het jaar 2020? “Stuk is even grappig als slim” NRC. “Zelfspot, kleedkamerhumor en gecultiveerde lulligheid” Volkskrant.

Stuk is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. Pers en publiek waren unaniem blij met de voorstelling die veel te kort toerde voor veel te weinig publiek. Gelukkig komt stuk terug.

maastd / 155 - STUK
DE GEMEENSCHAP - NAAR PARAMARIBO (TRY-OUT) / 7 okt
eigenzinnig en actueel

Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie van regisseur Roy Peters. Tussen alle roze praatjes en gezelligheid door kraken Kevin Klein, Floyd Koster en Dwayne Toemere harde noten over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Naar Paramaribo
BUITENHAVEN: Circus CORROSIA / 9 okt
muziek, circus en dans

Twee weekenden lang staat Almere in het teken van muziek, circus, dans en cultuur. Op zaterdag 2 oktober kan het publiek genieten van artiesten, zangers en dansers in Almere Buiten; op zaterdag 9 oktober wordt de Markt in Almere Haven één groot podium met fantasierijke circusvoorstellingen tijdens Circus Corrosia, circusworkshops en een brassband gebaseerd op de New Orleans traditie.

Circus Corrosia is onderdeel van BUITENHAVEN en de voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

BUITENHAVEN banner
FRASCATI PRODUCTIES - DE ZAAK SHELL / 9 okt
Waarom schiet het niet op met het klimaat?

Het oordeel is nog vers: in 2030 moet Shell zijn CO2-uitstoot met 45% naar beneden brengen. Eindelijk worden grote vervuilers op hun verantwoordelijkheid aangesproken. Maar wat is onze eigen rol eigenlijk?

Nuyens en De Wit volgen het klimaatdebat al jaren actief. Met notitieblok in de aanslag bezochten ze aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, analyseerden akkoorden en beleidsnota’s én spitsten hun oren zodra in hun omgeving over klimaatveranderingen werd gesproken. Al die stemmen worden vertolkt door drie acteurs in De zaak Shell die in meerdere media vijf sterren kreeg.

De zaak shell
THE WILD GOOSE LAKE / 22 okt
Mooie mix van melodrama, gangsterfilm en neo-noir

Wanneer Zhou per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het wilde ganzenmeer waar een mysterieuze prostituée hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid.

The Wild Goose Lake
Corrosia tipt: de walk-in closet van almere
Domineert Almere steeds meer in de modescene?

In deze tentoonstelling stap je in de fictieve inloopkast van de stad Almere. Verhalen van een breed palet aan Almeers modetalent dagen ons uit om na te denken over de identiteit van ‘de Almeerder’. Is Almere de nieuwe modestad van Nederland?

walk in closet almere
Kom voorbereid naar Corrosia

De anderhalvemeter-maatregel is komen te vervallen en je kunt weer ongeplaceerd plaatsnemen. Voor het bezoeken van de theater- en filmzaal is een coronabewijs nodig. Je leest er alles erover op onze website. Tot snel!

Gebouw Corrosia

Deel dit artikel