Ga direct naar inhoud

Corrosia startup

September betekent niet alleen het einde van de zomer, maar ook het begin van een nieuw cultureel seizoen met aanstekelijke theaterproducties, verbluffende arthousefilms en confronterende beeldende kunst. Tot en met 17 oktober kan je onze expo Narratives of Nature bezoeken. Wij ontvangen in september o.a. De Warme Winkel met een voorstelling over millenials en de tsunami aan keuzes die zij moeten maken, Goia Florito met een dansvoorstelling over haar leven met een bipolaire stoornis en regisseur Floor Houwink ten Cate met haar One Man show, waarin acteur Benjamin Moen de spot drijft met de hedendaagse man-in-crisis. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart op onze website.

Waar voel je je thuis?
Dood Paard – Homemade

Kuno Bakker en Mokhalled Rasem richten zich op de vraag : Hoe kun je samenleven terwijl je verschillen in opvatting, normen, waarden en gebruiken respecteert? En wat is er nodig om je thuis te voelen? Bakker wil dat het huis van hout wordt gebouwd, Rasem wil het optrekken uit klei Voor Kuno betekent het opendoen van je voordeur pas echt thuis komen, Mokhallad vindt dat pure onzin en zo verder. Kortom je beleeft een avond vol prachtige gesprekken, de nodige irritaties en associaties. Hoe moeilijk is samenleven nu echt? De twee innemende acteurs stelen de show en nemen je mee in geestige herkenbare situaties vol onbegrip, relativering en humor.

HOMEMADE - Dood Paard
Lichamelijk, sensueel en open
Marte Boneschansker - BLOOS de mannen

Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020

“Een op een ervaringstheater, als jij er niet bent gaat de voorstelling niet door. Je komt in een cocon te liggen (… ) een ode aan de diversiteit van de mannelijke binnenwereld”, aldus Marthe Boneschansker. Voor BLOOS de mannen ging zij in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden gedeeld in een prikkelende audiobeleving. Gelegen in een eenpersoonscocon luister je naar de opnames van deze gesprekken en geef je je over aan een sensuele zintuigelijke ervaring, een theatrale ervaring zonder gêne.

BLOOS de mannen
Terugblik
openluchtfilm

Wij sloten deze zomer af met onze jaarlijkse openluchtfilm op de Markt. Almeerders konden stemmen op The Peanut Butter Falcon, Call my by your name en Moonlight. Moonlight won met grote meerderheid en ondanks de slechte weervoorspellingen zaten de stoelen vol en bleven de buien gelukkig weg. Corrosia Café mocht voor deze gelegenheid en dagje open en wat hebben wij daar van genoten, jullie hopelijk ook.

Openluchtfilm 2021
natje of een hapje
Corrosia Café

Café Roest maakt binnenkort plaats voor Corrosia’s nieuwe onderneming Corrosia Café bv. Triade, de welzijnsinstelling die afgelopen vijf jaar de horeca in ons gebouw verzorgde zag er geen brood meer in. Stichting Cultureel Centrum Corrosia (Corrosia Theater, Expo & Film) heeft de handschoen opgepakt – we konden ook niet anders- en is druk doende hier een voor Haven uniek sfeervol etablissement van te maken. Vorige week tijdens de jaarlijkse drukbezochte openluchtfilm op de Markt was de vuurdoop voor ons nieuwe barpersoneel. We kunnen niet wachten helemaal open te gaan. Theater, film en expositiebezoek is niet leuk zonder een natje of een hapje. Nu is het wachten op de juiste vergunningen en papieren. Nog even geduld dus a.u.b.

Corrosia Cafe_Dewi_Veldhuizen
Corrosia tipt
Suburbia speelt 'nu'!

Simon Heijmans is prijswinnend theatermaker, acteur en multitalent en maakt speciaal voor Suburbia ‘nu’. ‘Nu’ is feestelijk en toegankelijk locatietheater over de actuele stand van ons leven en is te zien op de binnenplaatsen van La Defense in Almere Stad, een hoogtepunt uit de Nederlandse architectuur. ‘Nu’ is te zien tot en met 19 september van woensdag tot en met zaterdag om 19.45 en op zondag om 15.00. Regie en spel: Simon Heijmans, spel: Yara Alink en Ayrton Fraenk.

Wil je meer weten over de voorstelling of je kaarten bestellen? Dat kan via Theatergroep Suburbia

Suburbia 'NU'

Deel dit artikel