Ga direct naar inhoud

Corrosia staat op z'n kop

In een intieme setting met maximaal 30 bezoekers blijven we je op een veilige manier van harte welkom heten bij Corrosia. Naast ons advies om een mondkapje te dragen doen onze medewerkers er uiteraard alles aan om je bezoek in goede banen te leiden.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan twee eigen projecten: het feestelijke Circus Corrosia en de bijzondere theatervoorstelling Rehearsing the Revolution. Maaike van Langen (artistiek leider Circusstad Festival Rotterdam en programmeur Circus Corrosia) heeft het buitenprogramma van Circus Corrosia in no time veranderd in een meerdaags indoor circusprogramma met bruisende voorstellingen. Met kunstenaarscollectief SPACE onder leiding van Petra Ardai beleven we een paar dagen later de wereldprimeur van Rehearsing the Revolution, een uitdagend internationaal project die na Almere Haven andere Europese steden bezoekt. Zeker twee dingen om niet te missen!

VR 23 T/M ZO 25 OKT / DIVERSE TIJDEN / CIRCUSTHEATER
Circus Corrosia

Corrosia staat op z'n kop

Aanstaand weekend brengen wij je gedurende Circus Corrosia de beste hedendaagse circusacts. Ontdek wie de touwtjes in handen heeft met de magische solo Janus, bewonder de koorddanskunsten van het one-man RangPangCircus of onderzoek de wereld van codes met de jongleurs van Tall Tales Company. Het circusprogramma is geschikt voor jong en oud. Zien wij jou tijdens Circus Corrosia?

Circus Corrosia
VR 23 OKT / 20 U / FILM
The Square

Bijtende satire over de kunstwereld

De curator van een befaamd museum is verantwoordelijk voor een nieuwe installatie die bezoekers aanspoort tot altruïsme. Als de bezoekersaantallen flink tegenvallen, schakelt hij een pr-bureau in om meer reclame te maken. De publiciteitscampagne loopt alleen helemaal uit de hand en veroorzaakt onvoorziene publieke opschudding die de hypocrisie van de media blootlegt.

The Square
VANAF 27 OKT / DIVERSE TIJDEN / THEATER
SPACE - Rehearsing the revolution

Nog één week te gaan en dan is Rehearsing the Revolution te zien in onze theaterzaal. Ben jij benieuwd hoe het ultieme Almere er volgens jouw stadgenoten uitziet? En vraag jij je ook af wat er voor revolutie nodig is om daar te komen? Kunstenaarscollectief SPACE is as we speak aan het repeteren en we kunnen je alvast verklappen dat je deze revolutie echt niet wilt missen.
Klik hier om de trailer te bekijken.

De kaartverkoop gaat hard en er is beperkt plek, dus wees er snel bij!

Rehearsing the revolution - workshopdag
ZA 31 OKT / 20.30 U / THEATER
tg STAN - A Seperation

'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
'Klein? Mijn probleem is niet klein.
Het gaat hier om mijn dochter.'
'Het is ook zijn dochter.
Hij heeft ook rechten.
Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

De geslaagde en vernuftige filmbewerking A Separation van STAN komt zaterdag 31 oktober naar Almere. Een menselijk verhaal over schuld en onschuld over een stel die in scheiding ligt. Via twee verschillende paden vechten zij voor een betere toekomst. Bestaat er één moreel gelijk?

STAN - A separation
VANAF 18 NOV / 19.30 U / FILM
Filmkijkclub

Crash course film

In november start Corrosia niet alleen met de Kunstkijkclub Almere, maar kunnen ook cinemaliefhebbers hun hart ophalen met onze Filmkijkclub. Onder aanvoering van Marcel Lenssen, scenarioschrijver en bekend van Havens eigen buurtsoap De Wasserette neem je de tijd om de kracht van film te ervaren én te analyseren. We nemen verschillende meesterwerken onder de loep en onderzoeken wat deze films zo goed en belangrijk maakt.

Binnenkort start de inschrijving van deze club dus houd onze website in de gaten!

Highlights expo Valentina Gal - Cracks of Deviancy

Geslaagde expo loopt ten einde

De afgelopen maanden was de expo Cracks of Deviancy van Valentina Gal te zien.
Naast het bewonderen van de werken deden bezoekers mee met rondleidingen, was er een speciale speurtocht en workshop voor kinderen, en gingen Almeerders in een decor van de kunstenaar op de foto met hun eigen huisdier.

Momenteel wordt de expositie afgebouwd en bouwen we binnenkort de expositie van TEAM FRANC op!

Valentina Gal - Cracks of Deviancy
TEAM FRANC heeft gesproken

Ons Almeers curatorenteam heeft zijn keuze gemaakt voor TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Het resultaat: een dynamische tentoonstelling met kunstwerken die de verbeelding prikkelen, stereotypes onderuithalen en passen bij Almere. Nu de uitdagende taak aan de kunstenaars en ons team om de schilderijen, installaties, video en foto's voor 21 november bijeen te brengen in Corrosia Expo.

Met werk van: Alma van de Burgwal, Jessica Nap, Lois Notebaart, Saulius Nuobaras, Sabine Rovers en Shreya de Souza.

Vanaf 21 november is de expo te zien, noteer het alvast in je agenda!

TF 2020 Redactie vergadering theaterzaal

Deel dit artikel