Ga direct naar inhoud

Uitstel Enter & online theater voor groot en klein

Vanzelfsprekend voelen we ons bij Corrosia verantwoordelijk om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zodoende heeft Corrosia haar evenementen uit voorzorg afgelast tot 1 juni. Het nieuwe kunsten- en buurtfestival Enter Almere Haven, waar met zovelen keihard aan is gewerkt de afgelopen twee jaar, moet helaas verplaatst worden.

In de media wordt al vaker benoemd dat dit een van de grootste crises is sinds de Tweede Wereldoorlog. Voor de culturele wereld was deze periode de laatste keer dat alle activiteiten op zo'n grote schaal stil werden gelegd. De huidige tijd is dus nu al een historische gebeurtenis, vergelijkbaar met het theaterverbod van 1770-1773 vanwege veepest of de sluiting van de zomerkermissen wegens cholera in 1832, 1833 en 1866. Zoals theatermaker Nicole Beutler zo treffend vroeg: spreken we straks van een B.C. (Before Corona) en A.C. (After Corona)?

Corrosia tipt de komende tijd kunst die veilig vanuit huis te bewonderen is.
Voor de broodnodige hoop, humor en verlichting voor groot én klein.

Enter wordt verplaatst

Nieuwe datum volgt
Met pijn in het hart heeft Corrosia moeten besluiten om Enter Almere Haven te verplaatsen. Het festival, dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden, wordt georganiseerd door vele handen en hoofden. Het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni betekent dat er te weinig tijd zou zijn om het festival verder te ontwikkelen samen met Almeerders. We houden u uiteraard op de hoogte als er een nieuwe datum is gevonden.

ENTER logo header
Theater voor thuisblijvers

Overzicht van online initiatieven van theatermakers

Bent u het aanbod op tv beu? Uitgekeken op Netflix? Gelukkig is er online genoeg moois te bewonderen op het gebied van theater. Corrosia heeft een aantal inspirerende initiatieven op een rijtje gezet.

Binnenblijven met BonteHond

Ga de verveling tegen met BonteHond

Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond is bij Corrosia een graag geziene gast. Of dit nu tijdens KROOST is (onze kinderkunstvakanties) of een première van een gloednieuwe voorstelling, Corrosia zet ze graag in de schijnwerpers. Zo ook nu online. Bekijk snel wat er allemaal gratis beschikbaar is.

BonteHond Know Me Foto Kamerich & Budwilowitz-Eyes2

Deel dit artikel