Ga direct naar inhoud

Corona-update, Het paard van Sinterklaas & Broodje Film

Lieve Corrosia bezoekers,

Vanwege de afgekondigde overheidsmaatregelen komen al onze avondvoorstellingen en activiteiten tijdelijk te vervallen. De expositieruimte blijft open en je kunt de komende weken nog steeds naar Broodje Film en Meesterwerken met Marcel. Corrosia café blijft open van DI t/m ZA van 12.00 t/m 17.00 uur. Kaartkopers die een kaartje hebben voor voorstellingen in de avond ontvangen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. We hopen jullie snel weer te ontvangen in onze theaterzaal of in onze tentoonstelling.

Voor nu, blijf gezond!

Het paard van Sinterklaas
pepernoten bakken & film

JEUGDFILM / VR 3 DEC / 15.00 U

Goede klassiekers zullen hun kracht nooit verliezen en nergens is de ervaring beter en leuker dan in de bioscoop. Dus kom deze kinderklassieker opnieuw ervaren op het grote doek! Om 14.00 uur ga je eerst pepernoten bakken en om 15.00 naar de film.

Winky Wong is zes jaar als ze met haar moeder vanuit China verhuist naar Nederland, waar haar vader een restaurantje runt. Alles is hier anders en Winky moet wennen aan de mensen, de taal en de gewoontes. De eerste schooldag is een ramp en ze wil er nooit meer heen.

Het Paard van Sinterklaas
A White, White day
Broodje film

BROODJE FILM / VR 3 DEC / 11.00 U

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses and Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

A White, White day
Come True
Broodje film

BROODJE FILM / VR 10 DEC / 11.00 U

De rebelse tiener Sarah wordt door verontrustende dromen geteisterd. Doordat ze niet naar huis kan is ze opgelucht om onderdak te vinden in een universiteit. Terwijl ze hoopt met een slaaponderzoek van haar nachtmerries af te raken, doet ze een nieuwe gruwelijke ontdekking.

Come True
Naked
meesterwerken met marcel

MEESTERWERKEN MET MARCEL / ZO 12 DEC / 11.00 U

Voor sommige films moet je echt even de tijd nemen. Daarom is er nu Meesterwerken met Marcel. Op de tweede zondagmiddag van de maand om 11.00 U nemen we een meesterwerk onder de loep. Met een inleidende vlog vooraf, die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt. Na afloop bespreken we de film samen met Marcel Lenssen, bekroond toneel- en filmschrijver. Drankje erbij natuurlijk. De eerstvolgende titel is Naked (1993) van de Britse rgisseur Mike Leigh.

Naked (1993)
KROOST
Tijdens de kerstvakantie

KROOST / WO 29 DEC t/m 8 JAN '22

Tijdens KROOST in de kerstvakantie hebben we weer een boordevol programma vol magie, gekke beesten en muzikale deuntjes. Ook de bijzondere (en een beetje griezelige) Mexicaanse feestdag Día de los Muertos, de dag van de doden, mag niet ontbreken! Tijdens een workshop kun je je eigen enge feestmasker maken, en nog veel meer.

Coco
TEAM FRANC - Graduation show 2021
Gratis rondleiding

BEELDENDE KUNST - T/M ZA 29 JAN '22 / 12 - 17 U

Speciaal voor iedereen die meer te weten wilt komen over de kunstwerken in de tentoonstelling TEAM FRANC - Graduation Show 2021 geeft een medewerker van Corrosia iedere zaterdag om 13.00 uur & 15.00 uur een gratis rondleiding die ongeveer 30-45 min duurt. Ben je ook zo benieuwd wat er schuilt achter de ballonnen van Judith Reijnders of de sociale en politieke kritiek van Guglielmo's The Gullible Universe, reserveer dan snel je ticket.

Met werk van Guglielmo Bozzoli Parasacchi, Hagar Schuringa, Judith Reijnders, Livia Claesson, Myrthe Triepels en Qiran Xu

TEAM FRANC opening 21
Corrosia Café
eigentijds, smaakvol en creatief

CAFE / OPENINGSTIJDEN: DI t/m ZA van 12.00 tot 17.00 uur

Corrosia Café is een levendige ontmoetingsplek waar je de hele dag door terecht kunt voor een kop koffie, lunch, borrel en diner. Of je nou naar de film of de tentoonstelling gaat of alleen het bijzondere architectonische ontwerp van een van de oudste gebouwen van Almere wilt bekijken, iedereen is welkom. De menukaart is verrassend, eigentijds, smaakvol en creatief. Er wordt vers en seizoensgebonden gekookt, vaak aan de hand van de thematiek van de film! Ondanks de aangescherpte maatregelen is het cafe open van DI t/m ZA van 12.00 tot 17.00 uur.

Corrosia Cafe_Dewi_Veldhuizen
update
kom voorbereid naar corrosia

Sinds afgelopen zondag 28 november gelden er nieuwe corona maatregelen in Corrosia:
- We zijn dagelijks vanaf 17.00 uur gesloten. Tot die tijd draaien we mooie films, is de expositieruimte te bezichtigen en kun je naar Corrosia Café van 12.00 tot 17.00 uur
- Iedereen vanaf 18 jaar en ouder moet 1.5 meter afstand bewaren, tenzij je tot één huishouden behoort. In het café en de zaal werken we met vaste zitplaatsen.
- Bij verplaatsingen in het café en in de zalen dien je een mondkapje te dragen. Deze mag af zodra je plaats hebt genomen.
- Wij zijn verplicht om binnen, zowel voor de film als horeca, met een Coronatoegangsbewijs te werken.
Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Gebouw Corrosia
Binnenkort bij Corrosia

- Broodje Film / A White, White day / vr 3 dec / 11.00 u

- Jeugdfilm / Het paard van Sinterklaas / vr 3 dec / 15.00 u

- Broodje Film / Come True / vr 10 dec / 11.00 u

- Meesterwerken met Marcel / Naked / zo 12 dec / 11.00 u

- Broodje Film / What will people say / vr 17 dec / 11.00 u

- Theater / Desnor - Serenade / wo 22 dec / 11.00 u

- KROOST / Coco (6+) / wo 29 dec / 15.00 u

- KROOST / Maxtak - De hond die licht gaf (10+) / do 30 dec / 15.00 u

- KROOST / Toneelmakerij, Dood paard - De Stokjesman (10+) / di 4 jan / 15.00 u

- KROOST / Workshop maskers maken (6+) / do 6 jan / 15.00 u

- KROOST / Smallfoot (6+) / vr 7 jan / 15.00 u

- KROOST / expo rondleiding (6+) / 45 min / za 8 jan / 15.00 u 

Deel dit artikel