Ga direct naar inhoud

Tijdens de herfst in Corrosia

Van de eerste Ontmoet de makers! dit theaterseizoen tot de ijzersterke performance en gelauwerde voorstelling Let me tell you something you already know - Merel Severs. Wij selecteerden voor u de parels uit ons culturele aanbod.

LA ISLA BONITA - ODETTE, KATER EN DE LUL
futuristisch kostuumdrama

Alles kan tegenwoordig door apparaten worden gedaan. Alleen een embryo tot levensvatbaar mens ‘opkweken’, gebeurt nog in de buik van de vrouw. Wat als dat in de toekomst nou anders is?

Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers maakt La Isla Bonita - Performance Collective een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje. Hoe zou de wereld eruitzien als de ongelijkwaardige mogelijkheden voor man en vrouw radicaal zouden worden opgelost?

Odette, Kater en de lul
ABATTOIR FERMÉ - DE KERSENVLA
een knotsgekke komedie

Welzeker, ook de beroemde toneelschrijver Anton Tsjechov had een broer. Of nou ja, een halfbroer. Die ook schrijver was. En de eeuwige nummer twee. Sommige mensen zijn voor die positie geboren en het vergt misschien wel een veel groter talent om dat lot te kunnen dragen.

Wil jij weten waardoor maker Stef Lernous geïnspireerd raakte voor deze voorstelling? Of meer te weten komen over het kersverse meesterwerk van Tsjechov? Na de voorstelling is er een nagesprek waarin je dat allemaal en nog meer kan vragen tijdens ontmoet de makers!

ABATTOIR FERMÉ - DE KERSENVLA
HULST & TARENSKEEN / TONEELGROEP OOSTPOOL - BABY CRAZY
Een (nieuw) leven anno 2021

Een zwanger meisje, een medium succesvolle artiest, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een non-monogame manager praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop maar het is het fundament van de gloednieuwe tragische komedie van Hulst & Tarenskeen. In Baby Crazy doen de jonge makers waar zij het beste in zijn: vijf personages met totaal verschillende mensbeelden tot elkaar veroordelen in de hoop zo iets te kunnen leren over de wereld waarin we leven.

BABY CRAZY
MEREL SEVERS - LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW
fysieke en talige performance

Een vrouw die woedend tegen een boksbal als een manshoge fallus bokst – nee, genuanceerd is Merel Severs niet per se. Wel brutaal en schaamteloos. Met humor beukt ze in op vaststaande ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid.

In Let me tell you something you already know legt Merel Severs de absurditeit van de ongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Ze bevraagt alles wat ze tot nu toe als ‘normaal’ beschouwde, rebelleert tegen het feit dat ze als vrouw voortdurend in een hokje wordt geduwd en kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief.

MEREL SEVERS
MEESTERWERKEN MET MARCEL
Ga er maar eens goed voor zitten

Voor sommige films moet je echt even de tijd nemen. Daarom is er nu Meesterwerken met Marcel. Op de tweede zondagmiddag van de maand nemen we een meesterwerk onder de loep.

Met een inleidende vlog vooraf, die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt. Na afloop bespreken we de film samen met Marcel Lenssen, bekroond toneel- en filmschrijver. Drankje erbij natuurlijk. We trappen af met Apocalypse Now - Final Cut van Francis Ford Coppola, over de Vietnamoorlog uit de jaren zeventig.

Meesterwerken met marcel
TEAM FRANC - Graduation show 2021
gecureerd door Almeerders

Afgelopen zomer bezochten drie Almeerders met curator Fleurie Kloostra en team captain burgemeester Franc Weerwind de eindexamententoonstellingen van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, het Maastricht Institute of Arts en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hun missie: selecteer je favoriete werk voor een graduation show bij Corrosia Expo.

Dit jaar, de laatste editie van TEAM FRANC, kozen drie Almeerders - Nova Eeman, Keest Tak en Paul Brouns - voor werken van Guglielmo Bozzoli Parasacchi, Hagar Schuringa, Judith Reijnders, Livia Claesson, Myrthe Triepels en Qiran Xu.

Feestelijke opening: zaterdag 6 november, om 16 u / openingstijden: di t/m zaterdag, 12 - 17 u / toegang: gratis / iedere zaterdag zijn er gratis rondleidingen om 13 u en om 15 u

Judith Reijnders - Collecting Space  2021.
Corrosia Café
We zijn open!

Nadat je bij ons een goede film hebt gekeken of naar een zinderende voorstelling bent geweest kun je eigenlijk niet wachten om verder te kletsen over wat je net hebt gezien. Geen betere plek te verzinnen dan ons nieuwe Corrosia Café. Daar kun je zowel voor als na de voorstelling genieten van streetfood én speciaalbiertjes.

Cafe corrosia 2021

Deel dit artikel