Film

  • vrijdag 25 augustus 21.30 uur - 23.30 uur

Openluchtfilm op de Markt

Ook dit jaar slaan Corrosia Theater, Expo & Film en de nieuwe bibliotheek de handen weer ineen om een openluchtfilm te organiseren. De locatie: Markt in Almere Haven. Het plein zal, net als de film die we gaan vertonen, helemaal in het teken staan van muziek. Daarnaast volop popcorn, lekkere drankjes en hopelijk een zwoele zomeravond.

En nog leuker: de filmkeuze is aan u!
U kunt t/m 15 juli via de online poll stemmen op onderstaande films. Klik op deze link om bij de poll te komen. De meeste stemmen gelden.
Alle films worden Nederlands ondertiteld.

> Almost Famous (12+, 2000, Cameron Crowe)
1973: De 15-jarige William wordt door Rolling Stone Magazine gevraagd een stuk te schrijven over de populaire rockgroep Stillwater. Hij gaat enkele dagen met ze op tour en raakt bevriend met een aantal groupies van de band.

> La La Land (AL, 2016, Damien Chazelle)
Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

> Ray (12+, 2004, Taylor Hackford)
Ray Charles Robinson, beter bekend als Ray Charles, werd in 1930 geboren in Albany, Georgia. Twee tragische gebeurtenissen hebben een grote invloed gehad op zijn carrière: hij werd blind op zijn zevende en op zijn vijftiende verloor hij zijn ouders. Hij leerde op een blindenschool klarinet, piano en saxofoon spelen. Nu wordt hij gezien als één van de vaders van de soulmuziek.

> Marley (12+, 2012, Kevin Macdonald)
De documentaire richt zich op het leven van een van de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw: Robert Nesta Marley, beter bekend als Bob Marley. De in Jamaica geboren rasta heeft bijna eigenhandig de reggaemuziek internationaal bekend gemaakt en maakte deel uit van de legendarische band The Wailers, met Bunny Livingston en Peter Tosh. In 1981 kwam hij om het leven na zijn tragische strijd tegen kanker.

De vertoning gaat altijd door, bij slecht weer verhuizen we naar de theaterzaal in Corrosia. 

De openluchtfilm is een samenwerking tussen Corrosia Theater, Expo & Film en de nieuwe bibliotheek en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (wijkteam Almere Haven). Deze activiteit is onderdeel van Corrosia Square: een artstiek zomerprogramma van Corrosia Theater, Expo & Film op de Markt in Almere Haven.

TOEGANG: GRATIS
MARKT, ALMERE HAVEN

(foto © Geert Fotografeert)