Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • donderdag 11 februari 20.30 uur - 22.00 uur

Laura van Dolron - De nieuwe Laura

Al jaren is Laura van Dolron een originele stem in het theateraanbod van Nederland. Stand-up filosofie, toegankelijk en troostrijk: precies wat we nodig hebben in deze complexe tijd. In haar nieuwe voorstelling laat ze zien dat kwetsbaarheid een kracht is.

In De nieuw Laura omarmt zij de imperfectie: ‘Ik wil de strenge stem in ons hoofd eens streng toespreken’, zegt ze. Die stem wordt gevoed door fenomenen uit ons dagelijks leven: glossy’s, onze functioneringsgesprekken, de #lovemylife types. Maar bij het streven naar perfectie is maar één ding zeker, namelijk dat we er ongelukkig van worden. Als we die stem het zwijgen zouden opleggen, worden we betere, zachtere en leukere mensen, aldus Van Dolron.

Solo maar niet alleen
Laura van Dolron omarmt de imperfectie door iedere avond opnieuw met lege handen de vloer op te gaan om iets te maken wat er nog niet is. Zij vroeg mensen die haar inspireren om verrassingen achter te laten op het podium, spirituele spiekbrieven, een doosje met muziek en voor elke voorstelling een kado, zo is ze solo maar niet alleen.

Viering van mens-zijn
De nieuwe Laura wordt een ontroerende en grappige viering van mens-zijn. Wie uit de zaal komt, zal niet kunnen wachten om er een heerlijk rommeltje van te maken, met hart en ziel, met mildheid naar zichzelf en de ander. Met vaak veel mooiere resultaten dan die van de perfectionist!

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Credits
Tekst en performance: Laura van Dolron en eventuele gasten
Spiekbrieven: Willem de Wolf
Soundtrack: Frank van Kasteren en Wilko Sterke
Decor van cadeau’s: Wikke en Marloes
Licht: Gé Wegman
Techniek: Saskia Koenders