Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • dinsdag 8 december 20.30 uur - 22.00 uur

Company Red, Yellow & Blue - Dronken deliriumdagen (die in de volksmond ook wel kerstmis worden genoemd)

Geliefd en gevreesd: de kerstdagen. Bron van gezelligheid en de verschrikkelijkste familievetes. In 2020 leveren de coronacrisis, Black Lives Matter en andere trending topics ruimschoots onderwerpen om over van mening te verschillen.

Het is Kerstmis 2020. Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig. Alhoewel, de afgelopen jaren eindigde het bijna altijd in ruzie, of op z’n minst gedoe. Zodra je weer thuiskomt, verander je toch weer in die puber van 13, inclusief giftige rolpatronen en oude frustraties. Maar na wat er dit jaar gebeurd is met Maarten moeten ze wel, vinden ze. Het is tenslotte Kerst.

Festen meets Gilmore Girls
Dronken Deliriumdagen (die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd) een crossover tussen een even pijnlijk als hilarisch familiedrama en een smeuïge sitcom. Een hedendaags keukentafeldrama zoals we dat kennen uit het gelauwerde Festen van Thomas Vinterberg, de tv-serie Gilmore Girls of het epos August: Osage County van Tracy Letts. Met een familie, een eettafel en de misvatting dat je bij je familie alles moet kunnen zeggen kan het feest (der herkenning) meteen beginnen. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomst als een christmascracker.

De Utrechtse theatermaker-acteur Daan van Bendegem en tekstschrijver Daan Windhorst (co-auteur van o.a. Harkum, Missie Aarde, Watskeburt?! de musical) zetten een nieuwe stap in hun samenwerking met hun eerste avondvullende voorstelling. Hyper-actueel, direct en spitsvondig theater gegarandeerd!

na afloop: Ontmoet de makers!
In verband met de aangepaste capaciteit graag vooraf aanmelden voor het nagesprek via reserveren@corrosia.nl

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis