Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • dinsdag 24 november 20.30 uur - 22.00 uur

Huba de Graaff - Pulchalchiajev

Huba de Graaff mag gerust de origineelste operacomponiste van Nederland worden genoemd. Haar ‘fake opera’ Pulchalchiajev is meteen ook een van de actueelste. Neem een duik in de ideale fake wereld van een gewetenloze influencer.

Ze komt velen van ons ongetwijfeld bekend voor, Anna P. Hoewel, Anna P.? Misschien heet ze wel anders. Kim K. bijvoorbeeld. Alles kan immers nep zijn op social media, en influencers creëren hun eigen persona, doen en beweren van alles om maar aandacht en volgers te trekken. Tot het een keer faliekant misloopt.

Bewegende speakers
Als Anna wordt beschuldigd van misleiding en dood door schuld begint haar façade barsten te vertonen. Het verhoor vindt plaats in een installatie van bewegende speakers, waarin de kleinste aarzelingen in haar stem worden uitvergroot. Langzaam verliest ze controle in een spel van verdachtmaking en onthullingen. Het perfecte leven wankelt en toont haar duistere kant. En haar eenzaamheid.

Luidsprekeropera
Huba de Graaff maakte naam met opera’s als Apera en The Naked Shit Songs. Deze nieuwste is een zogenoemde luidsprekeropera, een vorm waarin luidsprekers een belangrijke rol spelen. In de regie van Ko van den Bosch stuurt componiste De Graaff zelf haar compositie aan vanuit een dj-booth. De in de pers bejubelde Annelinde Bruijs (Anna P.) bedient een samplemachine, waardoor een retorisch steekspel tussen Pulchalchiajev en haar aanklagers ontstaat.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis