Ga direct naar inhoud

Film

  • zondag 27 september 15.00 uur - 16.00 uur

BonteHond - WIEDEEDHET (6+) (première)

UITVERKOCHT

Agatha Christie zou haar vingers aflikken bij de nieuwe voorstelling van jeugdtheatergroep BonteHond. WIEDEEDHET heeft alle elementen van een spannende whodunnit, én een licht filosofische toets.

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? Van wie is deze portemonnee, waarom zit er een touwtje aan? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de honkbalknuppel naartoe? Is de politieman wel echt een politieman? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die – als niemand kijkt – toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

Word ook detective
Het moge duidelijk zijn: Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi zijn niet weinig geïnspireerd door de grote Britse whodunnitschrijfster Agatha Christie. Door The Mousetrap in het bijzonder, de langstlopende theatervoorstelling ter wereld. Net als bij Christie gaat het in WIEDEEDHET over vragen stellen, antwoorden zoeken, goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Want niets is zoals het lijkt in deze voorstelling. Maar de aanwijzingen liggen voor het oprapen. Ontdek de detective in jezelf en los het raadsel op! Maar is die oplossing wel de enige...?

Succesvolle combinatie
De samenwerking van Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi blijkt een gouden combinatie. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genre-onderzoek.

Info
UITVERKOCHT
Prijs toegangskaarten: Prijs toegangskaarten: € 17/16, online € 15/14

Credits
Concept: Job Raaijmakers en René Geerlings
Regie: René Geerlings
Compositie: Wim Conradi
Spel: Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx, Anna Schoen
Decor: Marlies Schot
Kostuum: Judith de Zwart
Kap & grime: Tessa Hornstra
Lichtontwerp: Remko van Wely
Dramaturgie: Judith Faas
Regieassistentie: Millie Lijbers
Techniek: Klim Nelissen, Iris Rodenburg
Productie: Sanne Priem
Met dank aan: Joppe Conradi, Rieks Swarte, Hein van Leeuwen
Fotografie: Kamerich&Budwilowitz/EYES2