Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • donderdag 12 maart 20.30 uur - 22.00 uur

Collectief Het Paradijs - Paradijsvertraging

De voorstelling van het nieuwe mimecollectief Het Paradijs belicht op hilarische wijze een van de meest urgente thema’s van deze tijd: de manier waarop wij met de planeet omgaan.

Paradijsvertraging was in 2018 de succesvolle afstudeervoorstelling van Collectief Het Paradijs, dat werd gevormd op de Mime Opleiding van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Ko van den Bosch regisseerde deze voltreffer voor acht mannen en een vrouw, gespeeld in een explosieve, fysieke stijl. In een ondergronds laboratorium vindet het collectief elkaar na een niet nader omschreven apocalyps. Driftig en behendig manoeuvreren zij met grote kweekbakken, waarin ze een kostbaar plantje koesteren. Tenminste, dat was de bedoeling.

Hilarisch en urgent
Paradijsvertraging belicht op hilarische wijze een van de meest urgente thema’s van deze tijd: de manier waarop wij met de planeet omgaan. Met de mond wordt zorg en roep op actie beleden, maar in het geweld van alledag en door onze onuitroeibare zelfzuchtigheid delven idealisme en goede bedoelingen het onderspit.

'Verrukkelijke voorstelling'
De superlatieven over Paradijsvertraging buitelden in de pers over elkaar. ‘Een verrukkelijke voorstelling’, vond NRC Handelsblad, ‘Hoop in een verschraald toneellandschap’, noteerde De Groene en de jury van de André Veltkamp Beurs vond het een ‘ijzersterk oerschreeuw ritueel.’
Mooi begin van een veelbelovende loopbaan.

Info
Aanvang: 20.30 u
Kassa geopend: 20 u
Prijs: € 10 (try-out)
Studenten/scholieren/65+/CJP: € 8
CorrosiaPas: gratis

na afloop: Ontmoet de makers!