Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • donderdag 12 december 20.30 uur - 22.30 uur

Firma Ducks / Noord Nederlands Toneel - Er zal iemand komen

GAAT DEZE RELATIE HET REDDEN?

Een super spannend relatiedrama waarin veel wordt gezegd maar niet per se met woorden.

Een ander
Een man en een vrouw hebben een afgelegen huis gekocht aan een fjord. Een plek waar ze samen alleen kunnen zijn. Na aankomst dreigen demonen uit het verleden en een opdringerige buurman al snel de rust te verstoren. De twijfel slaat toe. Zullen ze het wel redden samen, is er toch niet iemand, een ander, in aantocht? Zonder het uit te spreken, dreigt hun relatie uit elkaar te rafelen. Regietalent Liliane Brakema geeft de tekst van de Noorse schrijver Jon Fosse hallucinerend vorm met acteurs én dansers.

Bewegende stiltes
Er zal iemand komen is de uitkomst van een theatraal onderzoek dat gestart is in Groningen. Onder de naam NNT Raw geeft het Noord Nederlands Toneel talentvolle makers de ruimte en tijd om te experimenteren. Regisseur Liliane Brakema zocht en vond door te werken met acteurs en dansers naar een manier om te laten voelen wat niet wordt gezegd in de tekst van Jon Fosse. De vele ongrijpbare stiltes krijgen een nieuwe, extra betekenis door de hallucinerende, gewelddadige, herhalende beweging die zij inzet. Brakema liet zich voor deze productie coachen door choreograaf Giulio d’Anna.

Liliane Brakema
De voorstellingen die Liliane Brakema sinds haar afstuderen aan de Amsterdamse regieopleiding maakte, staan in het teken van haar onderzoek naar de verhouding tussen het toneelrepertoire en een zeer fysieke speelstijl. Met de lichamen van de acteurs, de bewegingen en het ritme van de voorstelling als instrumenten, ontwikkelt ze per voorstelling een beeldtaal die datgene invoelbaar maakt wat er in de tekst niet wordt gezegd of de personages met woorden proberen te verbergen. Brakema is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De wilde eend werd verkozen als een van de tien beste voorstellingen van dat seizoen. Ze heeft een eigen gezelschap Firma Ducks en regisseert daarnaast als gastregisseur bij onder andere Schauspielhaus Bochum, Theater Freiburg en NTGent.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14