Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • zaterdag 21 september 20.30 uur - 22.00 uur

fABULEUS - Paradise Now (1968-2018)

Met een originele remake van een hippiehit uit de jaren ’60 opent Corrosia Theater, Expo & Film zijn nieuwe theaterseizoen. Na afloop proosten we op de toekomst!

Wild danstheater
Wat is er gebeurd met de waarden en idealen van de experimentele sixties-tegencultuur? Hoe is de wereld in die 50 jaar tussen toen en nu geëvolueerd? In het wilde danstheaterstuk Paradise now (1968-2018) geven dertien jongeren van het beroemde Vlaamse gezelschap fABULEUS hún kijk op de geschiedenis en de toekomst.

Extatische trip
Uitgangspunt is de legendarische voorstelling Paradise now van het New Yorkse theatergezelschap The Living Theatre uit 1968. Geïnspireerd door spirituele teksten als I Ching (het boek van veranderingen) en de Kabbalah probeerde The Living Theatre het publiek in Avignon tot actie te verleiden door hen mee te voeren in een vier uur durende extatische trip over vrijheid en vrede. De acteurs gingen uit de kleren, rookten geestverruimende middelen en declameerden luide statements tegen kapitalisme, oorlog en hiërarchische machtsverhoudingen. De Vlaamse choreograaf Michiel Vandevelde, een rising star in dansland, kijkt in Paradise now (1968-2018) met jonge performers hoe de vlag er nu bij hangt. Hoe hoopgevend is de erfenis van 1968?

Credits
Choreografie: Michiel Vandevelde
Spel: Zulaa Antheunis, Sarah Bekambo, Jarko Bosmans, Bavo Buys, Wara Chavarria, Judith Engelen, Abigail Gypens, Lore Mertens, Anton Rys, Margot Timmermans, Bo Van Meervenne, Esra Verboven, Aron Wouters
Modeontwerper Lila & John
Assistentie choreografie Zoë Demoustier
Dramaturgie Kristof van Baarle
Techniek Bregt Janssens
Productieleiding Kathleen Vogelaers
Productie fABULEUS
Coproductie STUK
Affichebeeld: Wies en Clara Hermans
Scènefoto's: Kurt van der Elst