Ga direct naar inhoud

Film

Koop kaarten
  • zaterdag 26 oktober 15.00 uur - 15.00 uur
  • zondag 27 oktober 15.00 uur - 15.00 uur

KROOST: Dood Paard - Het raadsel van alles wat leeft (9+)

Een voorstelling over de evolutie naar het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten.
Het raadsel van alles wat leeft wordt speciaal voor KROOST hernomen.

‘Hoe lang scharrelen mensen al op de aarde en zijn bacteriën hier niet al veel langer? Wat is leven precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? En wat is het geheim van de bombardeerkever?’

Dit zijn slechts enkele van de grote vragen die aan de orde komen in Het raadsel van alles wat leeft.
In een ‘Wunderkammer’ vol rariteiten, opgezette beesten en embryo’s op sterk water, ontmoet een pantoffeldiertje een hert met een enorm gewei. Aan de hand van letterpasta wordt uitgelegd hoe DNA werkt. En zien we in een experiment hoe een natuurspons, nadat je hem op verschillende manieren hebt proberen te vernietigen, zich telkens weer herstelt.
De ingewikkelde vragen over de evolutie worden op een speelse manier te lijf gegaan waarbij je ondanks (en misschien wel dankzij) alle chaos heel veel te weten komt.

Prijs: € 5

KROOST
De herfstvakantie wordt kinderkunstvakantie met KROOST! Dit jaar staat het jeugdprogramma van Corrosia in het teken van de evolutie. Met films als The good dinosaur en Early man. Ook wordt Mijn Dinsdagavondfilm voor een een keer verplaatst naar de middag. Kinderen van OBS De Regenboog kozen voor De kleine prins en stelden daarbij een randprogramma samen met een workshop en voorlezen bij de nieuwe bibliotheek.