Ga direct naar inhoud

Film

  • zaterdag 2 november  - zaterdag 1 februari 2020 12.00 uur - 17.00 uur

TEAM FRANC: Graduation Show 2019

TEAM FRANC is niet zomaar een Graduation Show. Het is een expositie die wordt samengesteld door bewoners van Almere onder aanvoering van teamcaptain Franc Weerwind. Samen met curator Fleurie Kloostra rijden zes Almeerders half Nederland door om de eindexamenexposities op drie kunstacademies te bezoeken. Hun opdracht: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere.

Voor het zesde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde beeldend kunstenaars, geselecteerd door inwoners van Almere. Het is een democratisch tentoonstellingsmodel waarbij professionals en niet­-professionals samenwerken om tot een uniek resultaat te komen.
De Almeerse curatoren bezoeken deze zomer eindexamenexposities van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en AKV|ST. Joost in Breda. Na verhit en rijp beraad onder leiding van teamcaptain burgemeester Franc Weerwind maken zij een selectie voor TEAM FRANC – Graduation Show 2019 in Corrosia, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities.

Opening: zaterdag 2 november, vanaf 16 u
Openingstijden di t/m zaterdag, 12 - 17 u
Toegang: gratis
Iedere zaterdag zijn er twee gratis rondleidingen, om 13 u en om 15 u