Ga direct naar inhoud

Warmdraaien theaterseizoen '23/'24

This is not a Dance van Nastaran Razawi Khorasani / Theater Rotterdam is op 11 en 12 oktober te zien in Corrosia Theater, Expo & Film.

We zijn trots dat Nastaran weer in Corrosia staat, want er wordt rijkhalsend uitgekeken naar haar nieuwe voorstelling!

21 september 2023 ging de voorstelling in premiere. De recensies zijn prachtig:

NRC - 22 september 2023 / Francine van der Wiel / ★★★★

“This is not a dance is zowel een opmerkelijke, paradoxale ode aan het dansende lichaam als een krachtig opgestoken ironische middelvinger naar het regime.”

“This is not a dance, zo heet de nieuwe voorstelling van Nastaran Razawi Khorasani. En inderdaad, het ís geen dans, althans voor het grootste deel van de tijd niet. Eerder een soort theatrale podcast. Over dans. Dans die tegen de verdrukking in zichtbaar wil zijn maar zichzelf onzichtbaar moet maken. Want in Iran, het geboorteland van Razawi Khorasani, is dans verboden.”

“Net als voor haar vorige voorstelling, voerde Razawi Khorasani telefoongesprekken met Iraniërs. In Songs for no one sprak ze kinderen die onder een onderdrukkend regime opgroeien. Dit keer zocht ze contact met dansers en choreografen in Iran en de Iraanse diaspora. Anoniem, want zelfs praten over hun vak, voor een voorstelling in Nederland, is niet zonder risico.”


Theaterkrant - 22 september 2023 / Iris Spanbroek / Keuze van de Criticus

“This is not a dance dwingt je om stil te staan bij de funderingen van dans, in definitie en effect. Nastaran Razawi Khorasani levert een krachtige, aangrijpende voorstelling af die nog lang blijft nazinderen.”

“Briljante visuele vertaling van verboden dans”

“This is not a dance is geen dansvoorstelling, en tegelijkertijd gaat het over niets anders dan dans. Het is dans teruggebracht tot de kern en de grote vragen, teruggedrongen tot de kleinste bewegingen. Wat is dans? Waarom zou je je leven wagen voor dans?”

Deel dit artikel