Ga direct naar inhoud

TEAM FRANC

GRADUATION SHOW 2018 - ALMERE KIEST BESTE KUNST

Een tentoonstelling samengesteld door inwoners uit Almere: hoe democratisch kan kunst zijn?

Bruisende ambities
Elk jaar presenteert Corrosia de beste net afgestudeerde beeldend kunstenaars in een selectie door Almeerders. Samen met curator Fleurie Kloostra reden Astrid, Cyrina, Hong, Ingrid, Marjan, Thomas, Sandra K. en Sandra S. half Nederland door. Ze bezochten de eindexamenexposities van Academie Minerva, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de Gerrit Rietveld Academie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. Na verhit en rijp beraad onder leiding van team captain burgemeester Franc Weerwind, kwamen zij tot hun keuze voor TEAM FRANC – Graduation Show 2018.

Zonder insiders
TEAM FRANC – Graduation Show 2018 is een democratisch tentoonstellingsmodel. Het draait om het tonen van kunst die niet is gekozen door insiders uit de kunstwereld. Het is belangrijk en leuk om zoiets te doen, want iedereen heeft een andere smaak en mening over kunst. Corrosia lanceerde het concept vier jaar geleden, met TEAM ANNEMARIE – Graduation Show 2014. De curatoren zijn afgekomen op een oproep die Corrosia Theater, Expo & Film afgelopen voorjaar deed onder het motto ‘word kunstkenner in één dag’. Wilt u meer te weten komen over de geselecteerde kunstenaars? Elke zaterdag zijn er gratis rondleidingen.

Opening

Za 13.10 om 16 u door burgemeester Franc Weerwind

Di-za 12-17 u en een uur voor aanvang van films en voorstellingen / gratis / elke zaterdag om 13 u en 15 u gratis rondleiding.