Ga direct naar inhoud

TEAM FRANC

Bepaal wat er te zien is in de expo van Corrosia
Voor het zevende jaar op rij steunt Corrosia net afgestudeerde kunstenaars met een graduationshow. Volgens het democratisch tentoonstellingsmodel kiezen zes inwoners van Almere, onder leiding van burgemeester Franc Weerwind en curator Fleurie Kloostra, hun favoriete kunstwerken voor TEAM FRANC – Graduation Show 2020. Omdat we dit jaar niet op pad kunnen om werk te scouten op de academies, vraagt Corrosia kunstacademie studenten uit het hele land om hun werk in te zenden.

Corrosia zoekt Almeerse curatoren
Houd je van kunst, of juist helemaal niet? Ben je nieuwsgierig? Lijkt het je leuk om in een team te discussiëren over welke kunst je mooi of grappig vind? Ben jij een echte teamplayer of juist een solist met een stevige mening? Dan is Corrosia Theater, Expo & Film op zoek naar jou! Meld je aan voor TEAM FRANC en selecteer, samen met andere Almeerders, uit de afstudeerwerken van talentvolle jonge kunstenaars jouw favoriete werken. Op basis van wat je mooi vindt, indrukwekkend of juist grappig. Vanuit je gevoel of een associatie – je bent volledig vrij in je keuze. Kennis van kunst is niet nodig! Enige voorwaarden zijn dat je in Almere woont en zin hebt om de kunstwereld te ontdekken. In het najaar organiseert Corrosia twee dagen waarbij je de ene dag een snelcursus kunstkijken volgt van Fleurie Kloostra en de andere dag een teamoverleg bijwoont om gezamenlijk met de andere teamleden de selectie samen te stellen. Uit de favorieten van het team stellen wij een shortlist samen van kunstenaars die we benaderen voor onze najaarstentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2020. Tijdens de opening op 21 november wordt jij als kunstkiezer natuurlijk in het zonnetje gezet.

Je ontvangt het aanmeldformulier door een e-mail te sturen naar graduationshow@corrosia.nl. Deadline is 17 juli.

Corrosia zoekt afstuderende kunstenaars
Corrosia roept alle kunstacademiestudenten die in 2020 afstuderen (BA/MA) op om werk in te zenden voor een graduation show van 21 november t/m 6 februari 2021. Deadline voor inzending: 1 september. Klik hier voor meer info.

Vanaf 21 november is de selectie te bewonderen in Corrosia Expo tijdens TEAM FRANC – Graduationshow 2020.

Terugblik oproep Almeerders 2019

In 2019 was projectleider Sophie Dogterom te gast bij Omroep Flevoland om deze speciale expo onder de aandacht te brengen. Burgemeester Franc Weerwind is ook kort aan het woord om te benoemen wat hij zo bijzonder vindt aan TEAM FRANC.