Ga direct naar inhoud

Roos van Geffen zoekt tienjarigen voor kunstproject

Tienjarigen gezocht voor kunstproject Almere Haven

Roos van Geffen stadsvernieuwing Almere Haven

Doe mee aan een fotoproject over de toekomst van Almere Haven. Laat kunstenaar Roos van Geffen jouw mooiste plek aan het water van Almere Haven zien en vertel haar hoe je de toekomst van Almere voor je ziet. Na afloop krijg je een prachtige foto van jezelf.

Al bijna 20 jaar verzamelt Roos van Geffen angsten en verlangens van toevallige voorbijgangers op straat. Duizenden drijfveren tekende ze op, zittend op straat, aan een tafeltje met een typemachine. Van Almere, Amsterdam en Terschelling tot aan Londen, Wales en Amerika sprak ze met mensen, jong en oud, over wat ze verlangen en waar ze bang voor zijn.

Nu strijkt ze weer neer in Almere Haven om de toekomstvisioenen van tienjarige Almeerders te verzamelen, zij zijn immers de dromers, de idealisten, de activisten en de bouwers van de toekomst van onze stad.
Ben jij tien, of heb je een juist een kleinkind, buurmeisje, neefje of broertje die dit leuk zou vinden? Laat het ons weten!
Deel je ideeën over jouw toekomst in de stad Almere en word onderdeel van een nieuw kunstwerk. Roos vertaalt de antwoorden naar een foto-installatie in Almere Haven, die te zien zal zijn vanaf 5 oktober 2019. Als je meedoet maakt Roos een mooie foto van je die je mee naar huis krijgt en die misschien ook onderdeel wordt van het kunstwerk.

Voor wie
10-jarige Almeerders die nieuwsgierig en ondernemend zijn

Wat
Een wandeling waarin je Roos van Geffen meeneemt naar jouw mooiste plek aan het water. Roos stelt je vragen over de toekomst van Almere en maakt een paar foto’s van je met een ouderwetse analoge camera.

Hoe lang duurt het?
2 uur

Wanneer
Woensdag 14 augustus 12-18u
Donderdag 15 augustus 12-18u
Maandag 19 augustus 12-18u
Woensdag 21 augustus 12-18u

Kosten
Gratis en je krijgt een mooie zwart-wit foto

Aanmelden
Ben jij 10 jaar en woon je in Almere? Of heb je een buurmeisje, kleinkind of zoontje dat het leuk vindt met Roos te praten? Mail ons via water@corrosia.nl met naam, geboortedatum en telefoonnummer (of dat van je ouders).

www.roosvangeffen.nl

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film in het kader van de stadsvernieuwingsopdracht Almere Haven van de Gemeente Almere.

Drieluik 'Proeven aan de toekomst van Haven'
Corrosia Theater, Expo & Film is op verzoek van de gemeente partner bij de stadsvernieuwing van Almere Haven. Op 24 september en 5 oktober praten gastsprekers en bewoners over wonen en leven in Almere Haven. Ook kunst speelt in het traject een rol. Naast het nieuwe werk van Van Geffen vertonen we de documentaire Citizen Jane: Battle for the city.