Kunstbende

Corrosia en CAF feliciteren de finalisten van Kunstbende Flevoland

Afgelopen zondag 19 maart was het Almeerse Corrosia tot de rand gevuld met Flevolands jong artistiek en creatief talent en aanhang. Kunstbende Flevoland werd voor het 27e jaar op rij georganiseerd en was -als altijd- een geweldig feest!

Er waren bijna 50 verschillende acts te zien en te horen; van muziek tot dans en van DJ tot fashion en alom streden jongeren om een felbegeerde plek in de landelijke finale. De uiteindelijke winnaars zijn geworden: Shelley Wiersma (Expo), Caitlin van der Schoor (Fashion), DJ Iddy (DJ), Veronique Bosch (Dans) en Lin Schalken won zelfs twee keer (Muziek & Theater).

Deze zes eerste prijswinnaars zijn gekozen om Flevoland te vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in de Westergasfabriek, Amsterdam op zaterdag 1 juli 2017.

De eerste prijswinnaars winnen een landelijke finaleplaats- én daaraan voorafgaand een coaching traject om hun talent verder te ontwikkelen- én ter optimale voorbereiding op de landelijke finale. Alle prijswinnaars -dus ook tweede en derde plaatsen- winnen naast optredens en culturele vrijkaarten ook een Kunstbende masterclass die ten goede komt aan hun talentontwikkeling. Daarnaast is er een Zomertour voor alle deelnemers, zodat zij nog meer podium ervaring op kunnen doen.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent, waarbij ongeveer 3.500 jongeren (in de leeftijd 13 t/m 18 jaar) aan een zelf bedachte act, kunstwerk of voorstelling werken. Elk jaar vinden er dertien voorrondes plaats en per voorronde gaat van elke categorie de nummer één door naar de landelijke finale.

Inschrijvingen voor 2018 starten alweer in september, dus kijk tegen die tijd op de website www.kunstbende.nl.

Kunstbende Flevoland is een coproductie van Centrum Amateurkunst Flevoland en Corrosia Theater, Expo & Film (Centrum Amateurkunst Flevoland is onderdeel van Kubus, Centrum voor Kunst & Cultuur) en wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Gemeente Almere, Gemeente Lelystad, Artez, CJP, 7Days, Provincie Flevoland, Cultuurfonds Almere en Total Sound Reinforcement.

Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl