Het Rusthuis

EEN BIJZONDERE OUDE DAG

Dit theatrale parcours door woonzorgcentrum De Toonladder speelt met je waarneming. Is het echt? Of toch gespeeld?

Wereld op zich
Het nieuwe locatieproject van Corrosia speelt zich af in woonzorgcentrum De Toonladder. Daar presenteert het Vlaamse gezelschap Bad van Marie voor het eerst in Nederland Het Rusthuis, een theatrale wandeling die het publiek op bijzondere wijze confronteert met zijn eigen oude dag. Het leven in een ‘rusthuis’, zoals onze zuiderburen zeggen, is een wereld op zich en wordt met de juiste bril op ook nog eens theater in optima forma. Beleef de biotoop van het ‘wzc’ zoals je hem nog niet eerder hebt beleefd.

Au bain-marie
Het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie is befaamd om zijn ingenieuze spel met de werkelijkheid. De naam van het gezelschap komt van de kooktechniek ‘au bain-marie’ waarbij voedsel ondergedompeld wordt in een heet of koud waterbad. Bij Bad van Marie wordt het publiek ondergedompeld in een theatrale ervaring. Dat onderdompelen gebeurt even delicaat als het koken au bain-marie: de theatrale ervaring komt terloops binnen, bijna zonder dat je het merkt. Wat is echt en wat is gespeeld?¬ Wie acteert en wie niet? Ook in Het Rusthuis, dat wordt geregisseerd door Peter Boelens, mengen acteurs, bewoners en personeel naadloods. Het Rusthuis is hyperrealistisch theater dat je verwondering met elke stap doet groeien.
Het Rusthuis wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, Gemeente Almere, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Provincie Flevoland. Met speciale dank aan De Toonladder en Zorggroep Almere.

€ 10 / € 7,50 / WZC De Toonladder, Kathleen Ferrierstraat 51, Almere

Het Rusthuis is een productie van het Vlaamse gezelschap Bad van Marie in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film en wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, Provincie Flevoland, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, Fonds 21 en Gemeente Almere.