Corrosia Square

Corrosia speelt deze zomer weer buiten!

U hoeft zich deze zomer niet te vervelen, want Corrosia speelt deze zomer weer buiten op de Markt. Met een Expo voor 1 dag, een openluchtfilm en Corrosia Danst.

Zaterdag 21 juli 2018 – Expo voor 1 Dag
Op zaterdag 21 juli maakte kunstenaar Daan den Houter samen met inwoners van Almere Haven een Expo voor 1 Dag. Met deze tijdelijke expositie stelde Den Houter het begrip ‘waarde’ ter discussie en ging hij aan de slag met het daaruit voortkomende vraagstuk: wanneer is iets kunst en hoe krijgt kunst waarde?

Benieuwd naar hoe dit eruitzag? Klik hier voor de reportage van Omroep Flevoland.

Vrijdag 24 augustus 2018 – Openluchtfilm i.s.m. de nieuwe bibliotheek
Zin om op avontuur te gaan, maar blijft u thuis deze zomer? Niet getreurd, want we maken een roadtrip tijdens de Openluchtfilm! Op de Facebookpagina van Corrosia Almere Haven kon u stemmen op uw favoriete roadmovie. Captain Fantastic is verkozen tot publieksfavoriet. Klik hier voor meer informatie.

Zondag 16 september 2018 – Corrosia Danst
Een bal populaire op de Markt in Almere Haven: doe mee aan workshops, geniet van heerlijke hapjes en bekijk een dansvoorstelling in de zaal van Corrosia. Maar nog belangrijker: dans mee tijdens Corrosia Danst, dat dit jaar in het teken staat van de tango. Klik hier voor meer informatie.

In aanloop naar dit zinderende dansfestijn, organiseert Corrosia op zondag 5 augustus, 19 augustus en 2 september tangoworkshops op de Markt om alvast in de stemming te komen. Bereid u zich voor op een zwoele zomer in Almere Haven!

Corrosia Square

Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving. Aan alle Almeerders de uitnodiging om mee te doen! Corrosia Square valt binnen het beleid van Corrosia om inwoners van de stad mee te laten werken aan het programma, door mee te werken aan de Expo voor 1 Dag, de filmkeuze voor de Openluchtfilm te maken en mee te doen aan Corrosia Danst. Daarnaast worden ook lokale ondernemers bij de diverse activiteiten betrokken.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven.

De activiteiten van Corrosia Square worden mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven), de nieuwe bibliotheek, Cultuurfonds Almere en BankGiro Loterij Fonds.