Ga direct naar inhoud

Corrosia Square

Over Corrosia Square
Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving. Aan alle Almeerders de uitnodiging om mee te doen! Corrosia Square valt binnen het beleid van Corrosia om inwoners van de stad mee te laten werken aan het programma, door mee te werken aan de Expo voor 1 Dag, de filmkeuze voor de Openluchtfilm te maken en mee te doen aan Corrosia Danst. Daarnaast worden ook lokale ondernemers bij de diverse activiteiten betrokken.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven.

De activiteiten van Corrosia Square worden mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven), Provincie Flevoland en de nieuwe bibliotheek.

Terugblik 2019
Afgelopen zomer speelde Corrosia weer buiten met ons Corrosia Square programma. Met de Openluchtfilm in augustus en Corrosia Danst Urban in september. In mei opende Jan Hoek voor Expo voor 1 Dag een tijdelijke fotostudio op het plein met installaties uit Gothics in Nigeria.

Expo voor 1 Dag 2019

Zaterdag 18 mei 2019 – Pop-upstudio
In het kader van onze jaarlijkse Expo voor 1 Dag richtte hotshotfotograaf Jan Hoek een pop-up fotostudio in op de Markt. Almeerders konden zich daar gratis laten fotograferen in installaties uit de expositie Gothics in Nigeria. Vervolgens zijn een week lang de foto's geëxposeerd, rondom Corrosia.