Corrosia Square

Corrosia speelde deze zomer buiten!

Een musical, openluchtfilm, een expositie die voor één dag te zien is, en een flamenco dansavond: Corrosia Theater, Expo & Film speelde in de zomer van 2017 buiten op de Markt voor de deur. Onder de noemer Corrosia Square organiseerde Corrosia deze activiteiten om het centrum te laten bruisen.

Zondag 25 juni 2017, 15u – De Wasserette de Musical
Twee jaar geleden kwamen Koos en Yfon vanuit Amsterdam naar Almere Haven om aan de Kerkgracht een wasserette mét Airbnb te runnen. Zijn hun dromen voor het centrum van Haven uitgekomen? Komt het zien en maak het mee tijdens het spektakel op de Markt met het voltallige Almeers Jeugd Symfonie Orkest, het koor TOP-Almere en gasten uit De Wasserette. Bekijk hier de foto's van het evenement (link naar Pinterest).

De Wasserette de Musical - aftermovie

De Wasserette de Musical © Sherazade Fritze

Zaterdag 15 juli 2017 – Expo voor 1 Dag
Deze zomer toont Corrosia Expo werk van kunstenaar Maze de Boer. Hij gaat daarnaast o.a. met bewoners aan de slag om voor één dag een expositie te maken op het plein voor de deur.

Bekijk hier het item van Omroep Flevoland over Expo voor 1 Dag.

Expo voor 1 Dag - Aftermovie

Aftermovie Expo voor 1 Dag met Maze de Boer

Vrijdag 25 augustus 2017, 21.30u – Openluchtfilm i.s.m. de nieuwe bibliotheek
Ook dit jaar slaan Corrosia Theater, Expo & Film en de nieuwe bibliotheek de handen weer ineen om een openluchtfilm te organiseren. Via de online poll hebben Almeerders gestemd voor La La Land (AL). Kijk op deze pagina voor meer informatie

Openluchtfilm La La Land op de Markt in Almere Haven

Zaterdag 16 september 2017 – Corrosia Danst door Flamenco Biënnale Nederland
Een bal populaire op de Markt in Almere Haven in samenwerking met de Flamenco Biënnale: doe mee aan workshops, geniet van heerlijke Spaanse hapjes en bekijk een dansvoorstelling in de zaal van Corrosia. Maar nog belangrijker: dans mee tijdens Corrosia Danst! Thema van deze avond: flamenco.

Flamenco Proeven tijdens Corrosia Danst

Corrosia Square

Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving. Aan alle Almeerders de uitnodiging om mee te doen! Corrosia Square valt binnen het beleid van Corrosia om inwoners van de stad mee te laten werken aan het programma, door mee te spelen in Wasserette de Musical, mee te werken aan de Expo voor 1 Dag, de filmkeuze voor de openluchtfilm te maken en door mee te doen aan Corrosia Danst. Daarnaast worden ook de lokale ondernemers bij de diverse activiteiten betrokken.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven. De activiteiten van Corrosia Square worden mogelijk gemaakt door het Volksoperahuis, Flamenco Biënnale, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, Gebiedskantoor Almere Haven Gemeente Almere, De Schoor, de nieuwe bibliotheek, Cultuurfonds Almere, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en BankGiro Loterij Fonds.