Ga direct naar inhoud

Corrosia Square

Over Corrosia Square
Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving. Aan alle Almeerders de uitnodiging om mee te doen! Corrosia Square valt binnen het beleid van Corrosia om inwoners van de stad mee te laten werken aan het programma, door mee te werken aan de Expo voor 1 Dag, de filmkeuze voor de Openluchtfilm te maken en mee te doen aan Corrosia Danst. Daarnaast worden ook lokale ondernemers bij de diverse activiteiten betrokken.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven.

De activiteiten van Corrosia Square worden mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven), Provincie Flevoland en de nieuwe bibliotheek.

Zaterdag 24 oktober 2020 - Circus Corrosia

Eigentijds circus

Geen wilde dieren, clowns met rode neuzen en doorgezaagde dames, maar circus dat net even anders is. Dat is Corrosia Circus.

Verwacht een middag vol acrobatiek en vrolijke jongleeracts. In en rondom Corrosia wordt je verrast door eigentijdse vormen van circustheater. Corrosia Circus is voor alle leeftijden, vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.
Binnenkort verschijnt meer informatie over het programma dus houd deze pagina en onze social media in de gaten.

Info
Vanaf 12.00 uur
Diverse locaties in en rondom Corrosia

tg SPACE - Rehearsing the revolution

Hoe zou Almere er over 150 jaar uit kunnen zien? En wat moeten we doen om daar te komen? In het kader van Corrosia Square maakt kunstenaarscollectief, SPACE Rehearsing the Revolution, een voorstelling over de toekomst van Almere, gemaakt mét input van Almeerders zelf. Op 27, 28 en 29 oktober en 1 november zie je het resultaat in onze theaterzaal!

Rehearsing The Revolution gaat in Almere in premiere en toert daarna door Nederland en Europa, waarbij steeds een eigenzinnige leefomgeving centraal staat. Houd deze pagina en onze socials in de gaten voor meer updates over dit bijzondere project.

Meer informatie over dit project is hier te vinden.

Terugblik 2019

Afgelopen zomer speelde Corrosia weer buiten met ons Corrosia Square programma. Met de Openluchtfilm in augustus en Corrosia Danst Urban in september. In mei opende Jan Hoek voor Expo voor 1 Dag een tijdelijke fotostudio op het plein met installaties uit Gothics in Nigeria.

Expo voor 1 Dag 2019

Zaterdag 18 mei 2019 – Pop-upstudio
In het kader van onze jaarlijkse Expo voor 1 Dag richtte hotshotfotograaf Jan Hoek een pop-up fotostudio in op de Markt. Almeerders konden zich daar gratis laten fotograferen in installaties uit de expositie Gothics in Nigeria. Vervolgens zijn een week lang de foto's geëxposeerd, rondom Corrosia.