Ga direct naar inhoud

Corrosia Square

Corrosia Square 2019

Afgelopen zomer speelde Corrosia weer buiten met ons Corrosia Square programma. Met de Openluchtfilm in augustus en Corrosia Danst Urban in september. In mei opende Jan Hoek voor Expo voor 1 Dag een tijdelijke fotostudio op het plein met installaties uit Gothics in Nigeria.

Expo voor 1 Dag met Jan Hoek

Zaterdag 18 mei 2019 – Pop-upstudio
In het kader van onze jaarlijkse Expo voor 1 Dag richtte hotshotfotograaf Jan Hoek een pop-up fotostudio in op de Markt. Almeerders konden zich daar gratis laten fotograferen in installaties uit zijn tentoonstelling Gothics in Nigeria. Vervolgens zijn een week lang de foto's geëxposeerd, rondom Corrosia.

Vrijdag 23 augustus 2019 – Openluchtfilm i.s.m. de nieuwe bibliotheek
Zin om op avontuur te gaan, maar blijf je thuis deze zomer? Niet getreurd, want we reizen af naar zomers Italië tijdens de Openluchtfilm! A bigger splash is de gekozen film die 23 augustus getoond gaat worden. Kom lekker vroeg om te genieten van de Italiaanse hapjes en live muziek!

Zaterdag 14 september 2019 – Corrosia Danst Urban
Deze zomer gaan we weer dansen op de Markt. Na tango en flamenco staat deze Corrosia Danst in het teken van urban dance. Met battles en optredens door amateurs en professionele dansers. Iedereen kan meedoen aan de gratis dansworkshop. De echte waaghalzen kunnen zich aanmelden voor de battles, georganiseerd door het Utrechtse The Kulture of Hype and Hope. Het uitgebreide programma vindt je hier.

Corrosia Square

Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving. Aan alle Almeerders de uitnodiging om mee te doen! Corrosia Square valt binnen het beleid van Corrosia om inwoners van de stad mee te laten werken aan het programma, door mee te werken aan de Expo voor 1 Dag, de filmkeuze voor de Openluchtfilm te maken en mee te doen aan Corrosia Danst. Daarnaast worden ook lokale ondernemers bij de diverse activiteiten betrokken.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven.

De activiteiten van Corrosia Square worden mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven), de nieuwe bibliotheek, Cultuurfonds Almere en BankGiro Loterij Fonds.