Ga direct naar inhoud

Circus Corrosia 2020

Terug naar Archief

Eigentijds circus
Geen wilde dieren, clowns met rode neuzen en doorgezaagde dames, maar circus dat net even anders is. Dat is Circus Corrosia.

Tijdens het weekend van 23 t/m 25 oktober nemen wij je mee naar de wereld van eigentijds circustheater. Ontdek wie de touwtjes in handen heeft met de magische solo Janus, bewonder de koorddanskunsten van het one-man RangPangCircus of onderzoek de wereld van codes met de jongleurs van Tall Tales Company. Corrosia staat op zijn kop en brengt je het beste van de hedendaagse circusacts. Geschikt voor jong en oud. Zien wij jou tijdens Circus Corrosia?

Duo No Nonsense – Oh No!
Een klein ongeluk met grote gevolgen. Dat is het probleem waarin het Duo No Nonsense, de Amerikaanse Scott en de Nederlandse Sanne tijdens Oh No! mee te maken krijgt, waardoor de show vastloopt op alle mogelijke manieren. Maar, the show must go on! Gaat ‘t het duo lukken om al struikelend een spectaculaire oplossing te vinden om het circus te redden?

Vrijdag 23 oktober / Theaterzaal / 15.15 uur en 16.30 uur
€ 5 (duo ticket met RangPang Circus)
Klik hier voor tickets om 15.15 uur
Klik hier voor tickets om 16.30 uur

RangPangCircus (Rein de Kok)
Koorddanser, trompettist, bespeler van de zingende zaag en een hoedenmanipulist, Rein de Kok van RangPangCircus is het allemaal. Met zijn one-man circus heeft hij al menig plein of circuspiste in Europa bespeeld. Corrosia heeft hem gelukkig weten te strikken voor een show tijdens Circus Corrosia.

Tall Tales Company – Square Two
411 – 411 – 31 – 31 – 411 ziet eruit als een algoritme, een wachtwoord, of wellicht een geheimzinnige wiskundige code. Deze getallen zijn het startpunt van Square Two, waarin drie jongleurs samen met het publiek een route verkennen door het pand van Corrosia. Gaandeweg worden de fysieke wereld en de numerieke wereld steeds meer één. Square Two laat je met een hernieuwde blik kijken naar jongleren, beeldende kunst en je omgeving.

Over Corrosia Square
Circus Corrosia is een van de activiteiten binnen Corrosia Square. Om het centrum van Almere Haven te verlevendigen, bespeelt Corrosia letterlijk haar omgeving. In 2020 vindt het programma van Corrosia Square plaats gedurende het najaar met het revolutionaire theaterproject Rehearsing the revolution van tgSPACE en een nieuwe editie van Circus Corrosia. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats rondom en in Corrosia.
De activiteiten van Corrosia Square 2020 worden mogelijk gemaakt door Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven) en Provincie Flevoland.