Ga direct naar inhoud

Circus Corrosia

Zaterdag 9 oktober wordt de Markt in Almere Haven één groot podium met fantasierijke circusvoorstellingen tijdens Circus Corrosia, circusworkshops en een brassband gebaseerd op de New Orleans traditie. Circus Corrosia is onderdeel van BUITENHAVEN en de voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws en de start van de kaartverkoop.

Het volledige programma van BUITENHAVEN van 2 en 9 oktober is te vinden op UITinAlmere

Cirq - Kinderzweefmolen

Zaterdag 9 oktober 12.00 - 18.00

De kinderzweefmolen is een kleine hand-aangedreven draaimolen die plaats biedt aan 8 kinderen tussen 6 maanden en 8 jaar. De kinderen kunnen enkel plaats nemen op dieren waarvan de naam met een P begint. De reden waarom het enkel die dieren zijn, is CirQ zelf vergeten. De draaimolen komt standaard met twee vreemde snuiters die zichzelf molenaars noemen. Terwijl de kinderen als een gek rondjes draaien, voorzien ze het gebeuren van commentaar en algemene kennisweetjes die ook de ouders plezieren.

Cirq - De sterke man

Zaterdag 9 oktober 12.00 -18.00

Ongetemd en bruut, de sterke man.
Af en toe laten we onze Sterke Man buiten, weliswaar nooit zonder toezicht van de zwakke vrouw. Veilig in een kooi werkt hij zijn trainingsschema af en af en toe mag hij eens buitenkomen om een lange rij karretjes met joelende kindjes voort te trekken.

Broken Brass Ensemble

Zaterdag 9 oktober 12.00 - 12.30 & 17.30 - 18.00

Broken Brass Ensemble combineert New Orleans-brass met hiphop, balkan, funk, jazz, dance en blues, op een heel specifieke manier. Toen de acht bandleden een jaar of vijf geleden voor het eerst van zich lieten horen, scoorden de drummer en zeven koperblazers meteen een radiohit met hun versie van het nummer Thrift Shop, bekend van het Amerikaanse duo Macklemore & Ryan Lewis. De band brengt de levendige New Orleans brass-muziek naar een geheel nieuw niveau en weet origineel repertoire zodanig te vertolken dat niemand stil kan blijven staan. In de afgelopen jaren trok het ensemble als een wervelwind door Europa om meer dan 400 concerten te geven in clubs en op festivals als North Sea Jazz.

Bereid je voor een avond vol eclectische New Orleans energie met een Friese brass-twist!

Stille fanfare

Zaterdag 9 oktober 12.00 - 12.30 & 14.45 - 15.15 & 17.15 - 17.45

Al geruime tijd paradeert de Stille Fanfare in vol ornaat over de wereld, het publiek verwarrend met te absurde improvisaties, volkomen geschift, bespottelijk sexy én altijd in stilte. Na de succesvolle debuut CD die dit korps zelfs uitbracht gaat het hard. Van Amersfoort tot aan New York, overal wordt het publiek na hun optreden in prettige verwarring achtergelaten.

Het zevenkoppige korps verschijnt uit het niets, onderdanig in een lijn achter de maître tambour komen ze op u af…. en achter u aan! De Stille Fanfare is multi-inzetbaar en marcheert werkelijk overal. Zelfs winkels zijn niet veilig voor dit korps… Een enkele keer worden omstanders kort een paar ronden omcirkeld, of wordt een korte plotselinge achtervolging op een willekeurige passant ingezet. Ook een onverwachte absurde speech behoort tot de mogelijkheden. Zie hier het meest onverwachte van alle fanfares; Krachtig in al zijn eenvoud, maar verrassend en ongehoord goed!

Theatro Pavana - Giraffe

Zondag 9 oktober 12.00 - 12.30 & 15.45 - 16.15

Er kraakt een tak, boombladeren ritselen, de struiken buigen opzij ... plotseling sta je oog in oog met levensgrote giraffen! Statig en onverstoorbaar schrijden ze voort, hier en daar hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen – of een bezoeker te begroeten. Giraffen zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op! Het blijven wilde dieren...

Aramelo (S)traggling

Zaterdag 9 oktober 12.30 - 13.00 & 15.30 - 16.00

Ole, een speelse, snelle en een beetje dromerige acrobaat, en zijn multifunctionele maar vrij zware trampoline zijn een perfecte match. Samen winnen ze vanaf de eerste momenten de gunst van het publiek en nemen ze hun mee in hun wereld waar de zwaartekracht het verliest tegen de inventiviteit van Ole. Laat je verrassen in een wereld van vliegende lichamen en zwevende jongleerballen.

Circus Katoen

Zaterdag 9 oktober 14.00 - 14.45

Grasshoppers is a reproduction of the resilience and vulnerability of nature and the role that we as humans play in it. The 'living' green in this world has to endure a lot. With a turf in the lead, Circus Katoen is looking for a playful way to visualize this process. Grass is a living material and recognizable to everyone. On the one hand very vulnerable and on the other hand it can really take a few knocks.
In Grasshoppers, Circus Katoen removes a piece of green from its natural habitat and brings it above ground level using trestles, planks, rope and their bodies.
The audience follows the artists transforming the grass into an object that is literally mobilized, manipulated and controlled.
A portion of nature ends up in unnatural situations, a specialty of mankind…

Rang Pang Circus - MIKMAK

Zaterdag 9 oktober 15.00 - 15.30

In de voorstelling “ MIKMAK “ geeft Rein het beste van zich zelf.

Een traditioneel muzikale clowns entree waarbij op allerlei instrumenten muziek wordt gemaakt, vormde de inspiratie voor deze voorstelling. Circusdisciplines zoals hoed manipulatie, jongleren en het balanceren op het slappe koord, hij kan en wil het allemaal zélf doen. En dat leidt tot hilarische situaties.

Want wat gebeurt er als je niet kan kiezen en tegen alles ‘ja’ zegt? Is het gewoon een kwestie van doen, of is de grootste kunst van deze voorstelling het kiezen zelf? Rein is een ondernemende optimist die niet bang is om risico’s te nemen, maar is hij wel in staat om 1 taak volledig te volbrengen?

“MIKMAK” vormt een ideaal samenspel van allerlei kunst vormen.

WirWar - Bonje (5+)

Zaterdag 9 oktober 16.15 - 16.45

BONJE is een humoristische circustheater voorstelling voor de hele familie. Een acrobatische sensatie, vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien.

Ruzie... of we het nou willen of niet, we krijgen er allemaal mee te maken, de een misschien wat vaker, dan de ander. Ga jij, koste wat het kost, door om je gelijk te halen? of ben jij degene die water bij de wijn doet, om de boel te sussen? Trek jij je in een ruzie terug als een schildpad, of sta jij te brullen als een chimpansee? En dan, wat doe je daarna? Durf jij die eerste stap te zetten om het weer goed te maken? Of ben je te koppig en steek je liever je kop in het zand?

Een familievoorstelling waarin twee acrobaten en een mimespeelster, er alles aan doen om de conflict-patronen waarin zij gevangen zitten, te doorbreken.

Milan Seegers - Koekoek

Zaterdag 9 oktober 17.00 - 17.25

Een vreemde eend, een paradijsvogel of een kip zonder kop? Koekoek is een fantasierijke circusvoorstelling die de verschillen viert die onze wereld kleur geven. Milan is een maffe en absurde verschijning die met plezier kunsten met zijn gedresseerde kip laat zien. Hij jongleert met eieren en zelfs met spiegeleieren alleen zijn het niet zijn eigen eieren. Hieruit ontstaat een acrobatische choreografie over jezelf oprapen en afstoffen en vooral nooit opgeven!

Circus Corrosia is onderdeel van BUITENHAVEN en wordt mede mogelijk gemaakt door Almere City Marketing, Cultuurfonds Almere, Gebiedskantoor Almere Haven, Goede Rede, Vrienden KlassiekeMuziek Almere, Creative Art Labs Almere en het Steiger Festival

Deel dit artikel