Ga direct naar inhoud

Expo

Koop kaarten
  • woensdag 17 februari 20.30 uur - 21.20 uur

Annica Muller - Burning Butterfly XL

In Burning Butterfly schildert Annica Muller het nachtelijk leven in de stripclub La Luna. De voorstelling is deels fictief, deels documentair en autobiografisch, want na haar opleiding werkte Muller zelf twee jaar als stripper.

Wanneer wordt een optreden kunst? Hoe verhoudt de werkelijkheid zich tot een performance? Op welk moment vallen performer en personage samen? Het zijn intrigerende vragen die de jonge theatermaakster Annica Muller opwerpt, vragen waar ze als stripper zelf tegenaan liep. Is het verschil tussen stripclub en schouwburg wel zo groot? Ook het theaterpubliek betaalt tenslotte om naar haar te mogen kijken, net als de hunkerende mannen in La Luna.

Sterk spel
Met sterk spel introduceert Muller vanaf haar piepkleine podiumpje, zonder van haar plaats te komen, de toeschouwers aan wie ze haar lichaam toonde en de mensen met wie ze in het rode nachtclublicht werkte: ranzige managers, handtastelijke dronkenlappen, regelrechte engerds, nare collega’s en uiteraard wat onvermijdelijke laveloze Britten. Daarbij schakelt ze soepel tussen de personages en spelstijlen, die variëren van duister tot lichtvoetig en humoristisch. In vliegende vaart komen de schoonheid en de lelijkheid van het nachtleven voorbij – ‘en daarmee van het leven zelf,’ aldus Muller. Burning Butterfly XL was een van de favoriete voorstellingen tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2020.

Kunst en kitsch
In haar werk laat Muller zich evengoed inspireren door hoge kunst als door glimmende kitsch. Dogma’s zijn haar vreemd bij haar theatrale onderzoek naar zingeving en verlossing, dat zich afspeelt op het snijvlak van performance, mime en teksttoneel. Daarbij stelt zij de grens tussen fictie en werkelijkheid telkens weer op de proef.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Credits
Concept & spel: Annica Muller
Eindregie: Casper Vandeputte
Artistieke begeleiding: Liet Lenshoek
Coproducent: Likeminds
Lichtontwerp: Rembrandt Pieplenbosch
Technische productie: Jasper Kayser
Geluidsontwerp: Marius Mensink
Met dank aan: Barnaby Savage, Marius Mensink, Saskia van der Klei