Ga direct naar inhoud

Expo

Koop kaarten
  • zaterdag 11 april 20.30 uur - 22.00 uur

GEANNULEERD Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst - Het Zuiden

VERBODEN LIEFDE IN OORLOGSTIJD

Op een broeierige plantage in het Zuiden van Amerika verbergen alle personages bewust en onbewust zaken voor elkaar. Soms omdat ze vanuit hun status of positie niet voor hun gevoelens uit mogen komen. Soms omdat het hen simpelweg niet lukt te zeggen wat hen ten diepste drijft. Maar verbergen wij niet allemaal bewust of onbewust dingen in ons leven?

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger bevangen wordt door een verzengende verliefdheid voor een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen, om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

Olivier Diepenhorst: “Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven. Ik zie veel parallellen tussen onze eigen politiek versplinterde tijd waarin de maatschappij steeds verder gepolariseerd raakt en de wereld die Green ons toont. Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.

Info
Aanvang: 20.30 u
Kassa geopend: 20 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8

na afloop: Ontmoet de makers!

Credits
Regie: Olivier Diepenhorst
Tekst: Julien Green
Vertaling: Judith Herzberg
Cast: Julia Akkermans/Yara Alink, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout, Mike Libanon
Decor: Marc Warning
Kostuums: Vita Mees
Licht: Casper Leemhuis
Geluid: Pim van den Heuvel
Foto: Annaleen Louwes
Ontwerp: Esther Noyon