Ga direct naar inhoud

Expo

Koop kaarten
  • zaterdag 7 maart 20.30 uur - 22.00 uur

URLAND - mu'mu'mu'

URLAND maakt taal voelbaar in een beeldende voorstelling waarin Hamlet, Star Trek en Heiner Müller met elkaar worden verbonden.

Shakespeare, dat weet iedereen, had de gave van het woord. Maar hij was niet de enige. Wat te denken van de Klingons, het volk (met dat vreemde, gefronste voorhoofd) waarmee Captain Kirk en de bemanning van Starship Enterprise kennismaakten in de serie Star Trek. Bondiger en directer dan hun taal is nauwelijks denkbaar. Al scheelt het soms niet veel. Mu’ mu’ mu’ is de Klingon-vertaling van Hamlets fameuze – eveneens beknopte – strofe over de relativiteit van taal: 'Words, words, words.' Heiner Müller, nog zo’n beroemd toneelschrijver, vertaalde dat in zijn Hamletmachine zo: 'Mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen.'

Ode aan het woord
Performancecollectief URLAND plaatst daar kanttekeningen bij en brengt via Hamlet, Star Trek en Heiner Müller een dadaïstische ode aan het woord. Het is vooral een beeldende voorstelling, waarin taal voelbaar wordt gemaakt. Niet alleen de schoonheid van de taal, maar ook de lelijkheid, de verwarring en de (de)constructie.

Visueel en fysiek
Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet ontmoetten elkaar aan de Toneelacademie in Maastricht, waar ze in 2010 hun gezelschap oprichtten. Sindsdien maken ze sterk visuele en fysieke voorstellingen over het moderne leven en onze verhouding tot het verleden.

Info
Aanvang: 20.30 u
Kassa geopend: 20 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8

na afloop: Ontmoet de makers!