Ga direct naar inhoud

Even bellen met...

In de luisterserie Even bellen met... belt Job Kühlkamp met de betrokken havenaren, die in co-creatie met Corrosia Theater, Expo & Film het Enter Almere Haven Festival organiseren, programmeren en produceren. Momenteel zitten we midden in de tweede lockdown en daarom leek het ons een goed idee om de mensen die het organiseren te blijven spreken.

Een festival organiseren in tijden van een lockdown, hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Kan dat überhaupt wel? Het is niet makkelijk, dat kunnen we je alvast vertellen. In de aankomende weken komt er elke week een aflevering van deze luister-serie online. En die vind je gewoon hier, bij ons op de website!

Aflevering 1 | Even bellen met Martijn Huffnagel

In de allereerste aflevering gaat Job Kühlkamp in gesprek met Martijn Huffnagel, een van de betrokken bewoners uit De Meenten/Grienden.

Martijn vertelt onder andere over hoe stil zijn wijk is op dit moment en hoe erg mensen verlangen naar verbinding met elkaar.

"Zoals Johan Cruijff altijd zei: 'Elk nadeel heb z'n voordeel'." citeerde Martijn. "Het Enter festival was bedoeld om iets heel grootst te worden en nu dat niet meer kan, wordt het een intiemer festival waarbij de bewoners echt met elkaar kunnen verbinden."

De hele aflevering luister je hierboven.

Aflevering 2 | Even bellen met Erik Kaizer

In de tweede aflevering van Even bellen met… is Job aan het bellen met redactieraad lid Erik Kaizer. Samen met 9 andere leden nam Erik alle inzendingen van de Open Call in 2019 onder de loep. Deze raad stelde zichzelf en elkaar de volgende vragen: ‘Hoe maken we een verbindend cultureel programma dat voor alle Havenaren toegankelijk is?’. En ‘Hoe maken we het festivalprogramma in de drie wijken tot een samenhangend geheel?’. Vanuit 130 ingezonden acts zijn er 40 opgenomen in de Enter catalogus die in oktober 2019 werd gepresenteerd. Aansluitend konden Havenaren en Almeerders uit andere stadsdelen stemmen op de acts voor het festivalprogramma.


“Het leuke was, dat bij sommige inzendingen het al binnen 5 minuten duidelijk was, dit wordt het niet. Maar wat nog leuker was, waren de momenten dat er een verdeeldheid was. Dan waren een aantal leden heel erg voor een bepaalde act en die gingen het promoten binnen de groep en onderbouwen waarom het écht iets is voor Enter” vertelt Erik lachend. In de aflevering hierboven hoor je meer over hoe de redactieraad het festivalprogramma heeft samengesteld en hoe Erik deze tijd heeft ervaren.

Aflevering 3 | Even bellen met Loïs Lucassen

Hoe is het om Havenaar te zijn en tegelijkertijd te wonen in het gebouw van Corrosia Theater, Expo & Film? Loïs Lucassen vertelt over haar ervaringen in de derde aflevering van Even bellen met…

Loïs studeerde in 2018 af aan de mode academie (AMFI) en woont al 6 jaar in een atelierwoning in het Corrosia gebouw. “Het is erg fijn om in een gebouw te wonen met allemaal creatieve mensen” vertelt Loïs aan de telefoon. “Omdat ik midden in het centrum woon, bezoek ik de andere wijken niet zo snel. Door Enter veranderd dat. Ik denk omdat het in meerdere wijken plaatsvindt, het de wijken meer gaat verbinden”. De hele aflevering luister je hierboven.

Deel dit artikel