Ga direct naar inhoud

Theater

Corrosia Theater, Expo & Film programmeert bijzondere theater-, dans- en muziekvoorstellingen van topgezelschappen uit Nederland en Vlaanderen. Speciaal voor basisscholen en het voortgezet onderwijs heeft Corrosia educatieve programma’s opgezet om leerlingen kennis te laten maken met hedendaagse kunst en cultuur.

Corrosia Theater

Corrosia Theater biedt gedurende het schooljaar een gevarieerd theaterprogramma aan met regelmatig de mogelijkheid tot omkaderende educatieve activiteiten, variërend van workshops tot lesbrieven. Mocht u op zoek zijn naar een geschikte theatervoorstelling voor uw scholieren dan denken wij graag met u mee. Ook kunt u in overleg met een klas naar het reguliere theateraanbod van Corrosia Theater, Expo & Film komen.

Neem voor de mogelijkheden contact op met Corrosia Theater, Expo & Film via l.hofstraat@corrosia.nl of 036 5215929.

CJP Pas

Op vertoon van de CJP pas kunnen jongeren met korting naar alle theater-, dans-, muziekvoorstellingen- en filmvertoningen bij Corrosia Theater, Expo & Film. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website of via reserveren@corrosia.nl.

"Dans in de gymzaal en in het theater"

De Meergronden over dansworkshop voorafgaande aan voorstelling Over Onze Vader van Jens van Daele:

" ‘s Middags een workshop en ‘s avonds een bezoek aan het theater. Daar had een aantal leerlingen uit 4HV zich voor opgegeven bij het vak CKV. Of meer specifiek: ‘s middags een workshop moderne dans in de gymzaal als voorbereiding op het zien van de voorstelling Over onze Vader van de choreograaf Jens van Daele in theater Corrosia. De vader uit de titel was de vader van de choreograaf zelf en op het podium werd het bewogen huwelijk van zijn ouders gevangen in tekst en beweging."

"Pittige kost, maar door de voorbereiding goed te volgen. Daarbij ben je natuurlijk extra betrokken bij de voorstelling als de belangrijkste danseres uit de voorstelling jou ‘s middags delen uit de choreografie heeft aangeleerd. Moves die je onmiddellijk herkent als ze op het podium worden uitgevoerd. Dan klap je na afloop net iets harder, wil je met de dansers op de foto en ben een bijzondere ervaring rijker."