Ga direct naar inhoud

Agenda

Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke - Tochtgat

  • dinsdag 1 april 2025 20.00 uur - 21.30 uur

Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel maken, na Kadrage (nominatie VSCD Mime/Performanceprijs 2022) en DEEG de nieuwe voorstelling Tochtgat.

In Tochtgat luchten Jef en Peter de theaterzaal eens goed door met een dozijn ventilatoren en een frisse adem. Beeldend theater als een bewegend schilderij waarvan de kaders worden weggeblazen.

In een winderig landschap van dansende stukken stof, plastic zakken en zwevende kubussen dwalen twee aandoenlijke figuren die het gevecht met de stevige wind al lang verloren hebben maar nooit opgeven.
In Tochtgat zet wind alles in beweging, het wekt dingen tot leven maar zorgt ook voor chaos. Hoe verhouden we ons tot iets dat vruchtbaar maar ook destructief is?

Tochtgat speelt met de esthetiek van gedrapeerde stoffen op schilderijen van Rubens, de herkenbare humor van slapstick en de impact van levensgrote moderne beeldende kunstwerken.
Tochtgat is een voorstelling op het snijvlak van mime, performance, beeldende kunst en fysiek en beeldend theater.

Credits Creatie, vormgeving en spel Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel Eindregie Harm van Geel Lichtontwerp Elisabeth Kaldeway Geluidsontwerp Ruben Nachtergaele Spelcoaching Lars Brinkman Kostuumontwerp Rosa Schützendorf.
Tochtgat is een coproductie van Stichting Jef Van gestel, Feikes Huis & Bloos.

Deel dit artikel