Ga direct naar inhoud

Agenda

SHIFFT / Jasper van Luijk en Ruben Chi - SENSING BODIES

  • woensdag 26 februari 2025 20.00 uur - 21.30 uur

In 2025 brengt SHIFFT in samenwerking met Soulcypher en het Innovation:LAB van Theater Utrecht hun eerste 'double bill' ten tonele.

Een unieke samenwerking tussen choreografen Jasper van Luijk en Ruben Chi. In Sensing Bodies dient het lichaam als klankkast. Een high-tech audiovisuele ervaring. Sensing Bodies nodigt uit tot reflectie: hoe genereren onze lichamen beeld en geluid in de toekomst?

Pushing Waves

In Pushing Waves staat de digitale geluidsfrequentie van een bewegend lichaam centraal. De danser, gewapend met geavanceerde richtmicrofoons, beïnvloedt rechtstreeks de geluidsscore die componist en geluidskunstenaar Tom van Wee op dat moment creëert. Jasper van Luijk over Pushing Waves: “Geluid is beweging en elke beweging veroorzaakt geluid. Tom van Wee transformeert een simpele adem naar een 3D-sound reis en een voetstap tot een overweldigende beat. Ik ben benieuwd welke grens we kunnen opzoeken in het maken van geluid met ons lichaam.” In Pushing Waves verkennen van Luijk en van Wee de synergie tussen geluid en lijf.

Transcendance

Een duet tussen dans en kunstmatige intelligentie (AI). In Transcendance bundelen Ruben Chi en kunstenaar Bob Sizoo hun krachten om grensverleggende communicatie tussen mens, natuur en machine te verkennen via dans en virtual reality. De danser gaat een duet aan met een, via kunstmatige intelligentie gecreëerde, digitale en geoptimaliseerde versie van zichzelf. Een versie die de menselijke beperkingen overstijgt en niet gebonden is aan vaste contouren of restricties.

Credits Concept: Jasper van Luijk, Isabel Meloen, Ruben Chi en Bob Sizoo Choreografie: Jasper van Luijk en Ruben Chi Dans: Liel Fibak, Ruben Chi Compositie: Tom van Wee AI Developer: Nikzad Arabshahi Research and Development: Innovation:Lab Theater Utrecht 

Deel dit artikel