Ga direct naar inhoud

Agenda

REINDIER & Sander Plukaard - Metgezwel

  • woensdag 5 februari 2025 20.00 uur - 21.30 uur

Na een overdonderend succes op Theaterfesival De Parade, komt Metgezwel terug als avondvullende theaterversie!

In deze humorvolle muziektheatervoorstelling vertellen twee chaotische kunstenaars, acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER, hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

“Een vertel- spel- en muzikaal miniwonder” - De Groene Amsterdammer

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit.

Paradehit
“Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling die maar één minpunt heeft: zij duurt te kort”, aldus de Volkskrant. Metgezwel was een groot succes op Theaterfestival De Parade met uitverkochte zalen, zeer enthousiaste recensies en bovenal veel mensen met soortgelijke medische verhalen die herkenning en troost vonden in de voorstelling. Nu komt de voorstelling terug in de theaters, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal.

“Metgezwel is liefdevol, ontroerend en zeer troostrijk muziektheater en misschien wel de mooiste Paradevoorstelling in jaren” - Theaterkrant

"Een voorstelling over ziekte en troost, die alleen maar bewondering oproept" - ★★★★ de Volkskrant

De makers
Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voorstelling COCK van Theater Oostpool.

REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstudeervoorstelling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Theaterfestival Oerol als in poptempel Paradiso.

Credits Muziek, tekst & spel REINDIER en Sander Plukaard Eindregie Gerardjan Rijnders Scenografie Marjolijn Brouwer Lichtontwerp Yuri Schreuders

Deel dit artikel