Ga direct naar inhoud

Agenda

ICK Dans Amsterdam - WE, the SHAMELESS

  • zaterdag 1 februari 2025 20.00 uur - 21.30 uur

In deze verhitte “solo voor twee” wordt Eminem explosief van repliek voorzien door twee danseressen: twee verbonden lichamen die soms samenvallen maar ook een eigen identiteit hebben. Zonder gêne delen ze die tweespalt met het publiek.

Schaamteloos betekent hier: ongebreideld nieuwsgierig naar dat wat radicaal anders is. De twee performers smelten samen tot één collectief lichaam om dan weer uiteen te vallen in twee verschillende gedaantes die uiteenlopende kanten van dezelfde persoonlijkheid laten zien. Daartussen verschijnt en verdwijnt een innerlijke stem via een beeldscherm. Ironisch of bloedserieus, als projectie of hersenspinsel.

WE, the SHAMELESS, is de opvolging van de succesvolle solo Shameless die de blik vooruitwerpt: mét de inzichten en ervaringen uit het verleden.

"Look, if you had one shot or one opportunity to seize everything you ever wanted in one moment would you capture it, or just let it slip? Yo…”

De pers schreef: “Begeleid door een steeds fellere Eminem, laten de vrouwen je duizelen (…) Een duizelende danssolo voor twee.” Theaterkrant

Over het gezelschap: 
Het choreografenduo Emio Greco | Pieter C. Scholten, dat sinds 2009 onder de naam ICK opereert, maakt sinds 1996 intens fysieke dansvoorstellingen waarin het intuïtieve, nieuwsgierige lichaam centraal staat. Een lichaam in opstand ook, dat zich niet laat voegen naar opgelegde (dans-)vormen, maar zichzelf tot maat verheft in haar beweging door tijd, ruimte en vorm. Met dit compromisloze vertrekpunt heeft het gezelschap een eigenzinnig dansvocabulaire ontwikkeld, dat kenmerkend is voor het hele oeuvre. In 2021 ontving het duo De Gouden Zwaan voor hun hele oeuvre, als waardering voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse dans en voor hun internationale uitstraling.

GRATIS INLEIDING
Voorafgaand aan de voorstelling houdt een van de dramaturgen van ICK een inleiding (aanvang 19.20). Daarbij wordt eerst het gezelschap en de choreograaf/choreografen geïntroduceerd, waarna de inleider gezamenlijk met het publiek in een van de thema’s uit de voorstelling duikt. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor deze voorstelling. Op inspirerende wijze wordt er een combinatie gemaakt van informatie over maakproces, inspiratiebronnen etc. en wordt er een filosofisch gesprek gevoerd met het publiek. Als toeschouwer krijgt je zo inzichten mee die je helpen alles uit de voorstelling te halen en zo het kijkplezier te vergroten.


Credits Choreografie: Emio Greco en Pieter C. Scholten Performers: ICK-ensemble

Deel dit artikel