Ga direct naar inhoud

Agenda

Elfie Tromp - Op de Barricade van het Hart

  • donderdag 23 januari 2025 20.00 uur - 21.30 uur

In deze feministische punkcabaretshow vol protestsongs raast Tromp met haar voltallige band over het podium en rekent af met alles wat van een vrouw verwacht wordt.

"Elfie Tromp giet haar woede in krachtige liedjes, sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen." -theaterkrant

‘Kan ik eigenlijk wel gelukkig zijn als ik zo woedend ben?’ vraagt Elfie Tromp zich af. In een wereld waar het onrecht nog steeds zo schrijnend is, zoekt Tromp naar manieren om een betere wereld te scheppen, samen met haar publiek. Daardoorheen is een persoon-lijker, intiemer verhaal gevlochten van een jonge vrouw die vecht tegen een onrechtvaar-dige wereld waarin een vrouw niet vanzelfsprekend gelukkig kan zijn.

Valt er wat te lachen?
"In de show in elk geval wel. Maar er werden ook meerdere traantjes om me heen wegge-pinkt. Want Tromp weet juist haar extreem persoonlijke pijn kneiterscherp aan grote pijn-stukken te verbinden, waardoor je ineenkrimpt van empathie." -Correspondent

Tromp werd bekend als geëngageerde en uitgesproken schrijver en theatermaker wiens genre zich het best laat omschrijven als feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch.

Ruggengraat van de show vormen de protestsongs die ze met verschillende artiesten schreef, zoals Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk (Hang Youth). Op de Barricade van het Hart is Elfie Tromps derde theatervoorstelling.


Over het gezelschap/de maker:
Na haar theateropleiding aan de HKU ontwikkelde deze duizendpoot zich eerst literair. Ze schreef drie romans, een dichtbundel en is momenteel stadsdichter van Rotterdam. Ook de media weten Elfie Tromp goed te vinden. Ze is een veelgevraagd opiniemaker en tafelgast. Eerder was ze te gast bij DWDD, VPRO Mondo en Dit is M. Ze schrijft regelmatig columns en essays voor o.a. Volkskrant, NRC en Financieel Dagblad.

Inmiddels staat ze sinds enkele jaren met soloshows op de bühne. Ze speelde eerder met haar werk op o.a. De Parade, Oerol, over het IJ, Lowlands en De Karavaan. Elfie Tromp maakt muziektheater in lijn met Wende, Claudia de Breij en Marjolein van Heemstra.

Credits voorstelling: Spel/tekst: Elfie Tromp - Muziek: Annika Boxhoorn, Joppe Molenaar, Bruno Ferro Xavier Da Silva - regie: Marcus Azzini - Lichtontwerp: Paul van der Laak - decor/kostuum: Jazz Kuipers

Deel dit artikel