Ga direct naar inhoud

Agenda

Kim Karssen / Frascati Producties - We're all alone in this together

  • zaterdag 30 november 20.00 uur - 21.30 uur

Over twee datende clowns verkleed als mens in een volwassen wereld.

We’re all alone in this together is een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt- maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.
Twee individuen willen niet alleen zijn, maar weten ook niet zo goed hoe het samen moet. Ze willen een wereld bouwen, maar weten niet wat het juiste gereedschap daarvoor is. Als twee clowns in een volwassen wereld proberen ze zich te gedragen binnen de regels van het ‘menszijn’, in de hoop zo een soulmate te vinden. Tot blijkt dat de regels voor haar net anders zijn dan voor hem.
We’re all alone in this together is een tragikomische performance over jezelf wapenen tegen de draken op het slagveld der liefde. Maar ook tegen de spoken in je hoofd. Tegen die enge man die achter je aan fietst na school- en tegen die draak van een buurvrouw die zegt dat je het allemaal zelf bedacht hebt.
Want als je zelf een clown bent verkleed als mens, hoe weet je dan nog welke draak een mens is en welke mens een draak?

De pers over We’re All Alone in This Together 

NRC ★★★★★

“[…] zelden lukt het een voorstelling echt: dat je de wereld na afloop met een nieuw, of aangescherpt, bewustzijn ervaart. “”
“Twee sublieme clowns geven inzicht in de problematische rolpatronen van ‘man’ en ‘vrouw’.”
“Het is slim, het is wrang en het is, ondanks de ernstige thematiek, verschrikkelijk grappig.
Karssen en De Bruyne zijn prachtige clowns. Vooral Karssens transformatie is technisch subliem.”

de Volkskrant ★★★★
“Theatermaker Kim Karssen voegt hiermee een prachtig, stijlvast werk toe aan haar indrukwekkende, prille oeuvre.
We’re All Alone in This Together is beeldend theater dat onder je huid kruipt.”
“Ondertussen traceren de makers haarfijn hoe problematische man-vrouwverhoudingen terloops in stand worden gehouden.”

Theaterkrant, Keuze van de Criticus
“Wat begint als een lichtvoetige, clowneske performance over het ongemak van daten ontpopt zich tot iets veel scherpers en duisterders.”
“Kim Karssen en Elias De Bruyne zetten met superieur fysiek spel, witgeschminkte gezichten en cartooneske geluidseffecten twee stuntelende, naar liefde zoekende mensen neer.”

Het Parool
“In het clowneske ontleedt ‘We’re all alone in this together’ diepmenselijk gedrag.”
“[…] een prachtig en ingenieus decor dat gedurende de voorstelling een schat aan verrassingen in petto blijkt te hebben.”
“Zoals vaker in haar werk is humor voor Karssen niet alleen een vorm van maskeren, maar legt het ook iets bloot. Juist in het clowneske ontleedt We’re all alone in this together op even geestige als herkenbare wijze diepmenselijk gedrag.”

Over Kim Karssen
Theatermaker en actrice Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze in haar voorstellingen op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.
Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties, hier maakte ze de absurdistische solo Schrödingers hond (2022) en de stand-up Don't rain on my paREET (2023) voor theaterfestival de Parade. In 2023 werd ze bekroond met het Wim Bary Stipendium, een oevreprijs voor theatermakers tot 35 jaar.
Eerder maakte Kim bij Frascati Producties in samenwerkingen met Florian Myjer onder andere Oorlog en Vrede (2019), Mephisto Park (2020) en Mann Mann Mann (2022).

Credits:
We’re all allone in this together speelt zich af in de wereld van Kim Karssen.
Een wereld maak je niet alleen.

Eigenlijk kun je bijna niets alleen maken. Relaties, huizen, feesten en mensen kun je allemaal niet alleen maken. Behalve kapot. Kapot maken kan vrij goed alleen, helaas. Als je een mens kapot wil maken, zorg dan vooral dat die alleen is, verder hoeft je dan alleen nog maar te wachten. Kapot gaat ‘ie vanzelf.

Deze wereld bouwde Kim Karssen samen met Thibaud Delpeut, Elias De Bruyne, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout Martijn Nieuwerf en Adriaan de Geus

Deel dit artikel