Ga direct naar inhoud

Agenda

THEATER ROTTERDAM / DALTON JANSEN - JAH!

  • dinsdag 29 oktober 20.00 uur - 21.30 uur

In JAH! brengt Dalton het verhaal van zijn twee vaders, die beide de Rastafari beweging volgen, naar de theaters.

Zij vonden de kracht en positiviteit in de beweging en vonden zo een manier om te kunnen reflecteren op hun koloniale familiegeschiedenis, persoonlijke identiteit en positie in de maatschappij. In de voorstelling probeert Jansen de schoonheid van de Rastafari beweging te onderzoeken, om daarmee zichzelf te bevrijden van de schaamte hiervoor en zijn roots te omarmen. Persoonlijk en toch universeel duikt hij diep in zijn eigen geschiedenis en plaatst deze in de bredere context van de samenleving.

In 2021 won Dalton Jansen de Prijs Nederlandse Dansdagen Maastricht en vorig jaar won hij The Next! Award. Beide prijzen zet hij in voor zijn aankomende stuk JAH!. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteert Dalton een preview van deze nieuwe voorstelling.

DANSERS Joley Groeizaam, Jason Winter, Lucien Denny, Jeffrey Loewenicht CHOREOGRAFIE Dalton Jansen i.s.m. dansers COMPONIST Tom van Wee KOSTUUM Jivika Biervliet FOTOGRAFIE Konrad Saschadel 

"Ik bied met mijn dansgezelschap ruimte aan talentvolle jongeren die in moeilijke sociaal maatschappelijk posities zitten."

Deel dit artikel