Ga direct naar inhoud

Agenda

House of Nouws – Hendrik IV Ongeschikt voor kinderen (8+)

  • zaterdag 5 oktober 15.00 uur - 16.00 uur

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen.

Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Ons publiek leggen we vragen voor als: In welke waarheid wil jij geloven? En: Naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

Tekst en regie: Sanne Nouws Spel: Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest en Julius Schraven Vormgeving: Sanne Lips en Liesje Knobel Muziek: Niels Kuiters Lichtontwerp: Wilfred Loopstra Foto: Moon Saris Hendrik is in 2016 ontwikkeld als STIP Productie.

"De voorstelling (…) ontvouwt zich tot een vurig pleidooi voor regelloosheid. Eigenlijk ook moralistisch, maar dan in de vorm van een kekke opstand tegen vertrutting." - Annette Embrechts over Hendrik IV ongeschikt voor kinderen, De Volkskrant, 18 januari 2017

Deel dit artikel