Ga direct naar inhoud

Agenda

PRISCILLA VAUDELLE | FRASCATI PRODUCTIES | SUBURBIA – OSSO

  • donderdag 3 oktober 20.00 uur - 21.15 uur

Maggie en Steven zijn sinds een jaar uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen: Stef (18) en Michael (16). Samen proberen ze hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven.

Maar hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Met muziek van singer-songwriter Zoë Livay en muzikale coaching van Glen Faria.

Zoon Michael (Erwin Kiene) heeft zich opgesloten op zijn kamer. Precies op de dag dat zijn zus Stef (Zoë Livay) haar eerste solo-optreden heeft. Niemand weet waarom hij zijn deur niet opendoet en in paniek vraagt Maggie (Samantha Cherish Wielkens) aan Steven (Ayrton Kirchner) om langs te komen. Ze heeft hem gisteravond verteld dat ze een grote opdracht in het buitenland heeft aangenomen, met de mededeling dat de kinderen voorlopig bij hem zullen moeten wonen. Haar eigen huis heeft ze te huur gezet en morgenochtend komen er huurders voor een bezichtiging. Alleen is het daarvoor wel nodig dat Michael uit zijn kamer komt.

Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Een ontroerend, grappig en confronterend familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat.

“HILARISCHE, EERLIJKE EN VLAMMENDE VOORSTELLING”
De Volkskrant ★★★★

“OSSO GEEFT EEN SCHERP INKIJKJE IN EEN GEBROKEN GEZIN”
Parool

“PRISCILLA VAUDELLE MAAKT ZEKER NIEUWSGIERIG NAAR VOLGEND WERK”
Theaterkrant

Over de makers
Actrice, presentatrice en social media persoonlijkheid, Samantha Cherish Wielkens is afgestudeerd aan Theaterschool de Trap. De actrice is onder andere bekend van de theaterhit Sixth, van collectief LostProject.

Ayrton Kirchner is een Nederlands-Antilliaanse acteur, afgestudeerd aan de HKU. In zijn carrière heeft hij gewerkt aan verschillende projecten voor zowel theater en reclame, als TV en film. De acteur is vooral bekend van Silence Undone (2020), Flikken Maastricht (2007) en De slet van 6VWO (2021).

Erwin Kiene is allround performer en in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Erwin is altijd bezig geweest met schrijven en dansen en is gespecialiseerd in de stijl Krump. In 2016 heeft hij zich ontwikkeld als speler bij LostProject in Amsterdam. Hier speelde hij, onder andere, in Man Down, The World Is Yours, BIMS (LostProject / Frascati Producties) en SIXTH (LostProject / Frascati Producties). Erwin deed in 2023 mee aan het nieuwe makers festival RRReuring bij Podium Mozaïek en ontwikkelde daar zijn eerste solovoorstelling.

Zoë Livay is een zangeres die Nederland in 2019 op de kop zette met haar optreden bij The Voice of Holland. Sindsdien heeft ze verschillende singles en EP’s uitgebracht; meest recent Vrouw van de wereld, De Nacht en Met Een Reden. In 2023 maakte zij haar theaterdebuut in OSSO.

Deel dit artikel