Ga direct naar inhoud

Agenda

Rudolphi Producties – Het Debuut

  • zaterdag 12 oktober 20.00 uur - 21.15 uur

Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2024. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst.

Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout. Welke voorstellingen je gaat zien, blijft nog even een verrassing. Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut groeien uit tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal, Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, La Isla Bonita, Tarik Moree en Tim Olivier Somer, Myrte Siebinga, Koen ter Braak en Jeroen van Arkel.

“Het concept staat garant voor ongepolijste theaterpareltjes van prille makers die je vaak later in het reguliere circuit weer tegenkomt.” ★★★★ De Volkskrant (2023)
“Het Debuut [..] Een bijzonder, jaarlijks initiatief, dat niet genoeg geprezen kan worden en eigenlijk meer navolging verdient.” ●●●● NRC (2023)

Over het gezelschap/de maker:

Via Rudolphi Producties produceert sinds 2011/2012 jaarlijks Het Debuut. Via Rudolphi Producties is een theaterhuis dat werkt met autonome spelende makers. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. Onze voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

Credits: idee, concept: Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen artistieke coaching: Peer van den Berg, George Tobal panel: Bodil de la Parra, Floor Nicolaas, Frank Noorland, George Tobal, Just van Bommel, Nicole van Vessum, Peer van den Berg, Sanne Boersma en de producenten van Via Rudolphi Producties grafische vormgeving: Perla van Kessel, Roel van de Ven

Deel dit artikel