Ga direct naar inhoud

Agenda

Dood Paard – Women in Troy, as told by our mothers

  • donderdag 19 september 20.00 uur - 21.15 uur

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.

Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.
De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

Over het gezelschap/de maker:

Dood Paard maakt impliciet en expliciet politiek theater. De voorstellingen komen voort uit een collectief werkproces. De vormgeving, de vertaling, de regie, de dramaturgie is een collectief proces. De organisatie werkt als een collectief.

Credits: Tiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop, Ramses van den Hurk foto's: Sanne PeperDeel dit artikel